čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Téměř polovina prodejců na olomoucké Floře hřešila, zjistila Česká obchodní inspekce

Česká obchodní inspekce letos na třech etapách mezinárodní výstavy květin, ovoce a zeleniny Flora Olomouc zjistila nedostatky u více než dvou pětin kontrolovaných prodejců, kteří například zákazníky špatně informovali o cenách nabízených výrobků. ČOI prodejcům za zjištěné prohřešky uložila 21 pokut v celkové výši 26 500 korun a zahájila tři správní řízení. Řekl to ředitel ČOI pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj Boris Stabryn.

Prodejci nejčastěji neseznámili zákazníka s platnou cenou výrobku

Inspektoři na jarní, letní a podzimní výstavě Flora, jejíž součástí jsou zahradnické trhy, provedli 54 kontrol a nedostatky zjistili u 24 prodejců. „Nejčastěji obchodníci nedodržovali zákon o ochraně spotřebitele. Prodejci například používali neověřená měřidla nebo zákazníka neseznámili s platnou cenou výrobků," uvedl Stabryn.

Prodejci měli podle inspektorů často také nedostatky ve vydaných dokladech o prodeji zboží, v povinném značení výrobků nebo v účtování obalů. Někteří obchodníci na jarní, letní a podzimní Floře neměli cedule o zákazu prodeje alkoholu a tabákových výrobků osobám mladším 18 let.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky výstava, ČOI, Flora, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.