středa 24. dubna 2024 Jiří

Oslavy 100 let výročí republiky: Program na pátek

Dnes se můžete těšit na koncerty, staré filmy, videomapping nebo vypuštění radiové sondy do stratosféry.

Oslavy na Horním náměstí
V pátek můžete zavítat na Horní náměstí, odkud se v 11 hodin vypustí balón s radiovou sondou. Hanácký radioklub vypustí radiovou sondu pomocí balónu plněného heliem do stratosféry. Polohu sondy pak bude možné sledovat na internetových stránkách.

Od 18:30 se zde můžete těšit na audiovizuální a světelné divadelní představení na budově olomoucké radnice s názvem Českoslovenští hrdinové 1918 - 2018. Jedná se o patnáctiminutovou audiovizuální show kombinující videomapping s divadelními výstupy. Tématem představení budou česko-slovenské osobnosti, jejichž věhlas napříč desetiletími přesáhl hranice obou republik, od Masaryka přes Emila Zátopka až po Krtečka. Show se bude odehrávat v odlehčeném duchu a je vhodná pro diváky jakéhokoliv věku.

Moravská filharmonie Olomouc vás zve do sálu Reduta, kde budou probíhat koncerty, které se budou v přímém přenosu vysílat na velkoplošné obrazovce na náměstí.

Koncerty v sálu Reduta:

13:00 – 15:00  Moravská Veselka 
16:00 – 17:00  Josef Zíma & Pavlína Filipovská - Legendy československé populární hudby. Předprodej v IC Olomouc, cena 50,-
19:00               Bedřich Smetana: Má vlast - slavnostní galavečer Moravské filharmonie Olomouc

 

Český rozhlas
Dnes od 13 do 17 hodin a také v sobotu od 10 do 17 hodin můžete navštívit Velké studio Českého rozhlasu Olomouc, kde bude Prvorepublikový biograf. Promítat se budou staré grotesky za doprovodu klavíru a staré filmy.

Vlastivědné muzeum Olomouc
V sále Václava III. v 15 hodin se odehraje představení Hudebně-dramatického studia při Moravském Divadle Olomouc s názvem Staré pověsti české … aneb zpravodajství ze země českých reků ve vzpomínkách kronikářů ESSP. 
Předprodej v IC Olomouc, cena padesát korun.

Štítky oslavy, výročí, republika, Masaryk, století

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.