pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoučtí hokejisté se zapojí do oslav 100 let Československa, fanoušci se mají na co těšit

Hokejisté HC Olomouc se od pondělí zapojili spolu s dalšími osmadvaceti tuzemskými elitními kluby do kampaně České století, která připomíná sté výročí vzniku samostatného Československa.

Oslavy vyvrcholí na dnešním utkání proti Chomutovu

Od začátku týdne nabízejí sociální sítě HC Olomouc unikátní obsah spjatý právě s oslavami sta let republiky. Oslavy vyvrcholí na dnešním utkání proti Chomutovu. Doprovodný program bude věnovaný české státnosti a před utkáním zazní státní hymna.

Necelé dva týdny po oslavách stého výročí republiky si Český hokej připomene v rámci mezistátního utkání se Švédskem také 110 let od vzniku organizovaného hokeje na našem území.

Řada hokejových událostí – jako například titul mistrů světa ze Štvanice, slavná vítězství nad sbornou nebo olympijský triumf v Naganu – se stala neodmyslitelnou součástí naší národní historie,“ uvedl v souvislosti s oslavami stoletého jubilea vzniku Československa prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Potěšilo nás proto, že se k oslavám výročí připojilo všech devětadvacet klubů, které v obou nejvyšších soutěžích nastupují,“ dodal.

Kluby a fanoušci si na zimních stadiónech připomenou chvíle, v nichž hokej dokázal semknout národ a posilovat jeho hrdost.
Hokej má kouzlo spojit v okamžiku velkých zápasů celý národ a posilovat národní cítění. Vždy jsem byl hrdý na to, že mohu reprezentovat a bojovat za všechny, kteří nám drží palce. Vidět fanoušky s českou vlajkou nic nenahradí. Neměnil bych!“ prohlásil olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa, bývalý reprezentační kapitán a asistent trenéra reprezentace Robert Reichel.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Facebook

Štítky hokej, oslavy, výročí, republika, zápas

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.