čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VÍKEND PODLE DRBNY: S dětmi na Pevnost duchů nebo ohňostroj

Přemýšlíte kam vyrazit o víkendu? Mám pro vás pár tipů.

Pátek

Dnes od šesté hodiny večer se můžou těšit fanoušci hokeje na extraligový duel HC Olomouc s HC Chomutov. Zápas je věnován republikovému jubileu a zazní zde česká hymna.




Sobota

ZOO Olomouc v sobotu od dvou hodin odpoledne opět pořádá Večer duchů. Čekají na vás strašidla, duchové, halloweenská výzdoba a dobroty pro zahřátí. Ti, kteří přijdou v kostýmu laděném na téma tohoto večera, se mohou zúčastnit soutěže Miss Děs.
Následovat bude křest obyvatel Králíkovství a ti co se rádi bojí, se mohou po setmění pod voliérou projít stezkou hrůzy. Že na duchy nevěříte? Chemici z Pevnosti poznání přímo před vašimi zraky jednoho z chemických duchů připraví. Milovníci tajemna pozor, nezapomeňte si vzít baterku nebo raději lampion, ať jste styloví! Bližší informace najdete zde.



Pevnost poznání Olomouc vás zve na Halloweenskou párty roku. Najdete tu chemickou laboratoř, kde se budou provádět hrůzostrašné pokusy, dále různé expozice a filmový sál, kde vám na několika přednáškách poví, jak vznikaly představy o hejkalech, bludičkách a dalších strašidlech. Budete mít možnost si prohlédnout a možná i pohladit poraněné sovy a netopýry ze záchranné stanice a čeká tu toho na vás mnohem víc. Podívejte se zde a dozvíte se více.


 

Výlov Velkého rybníka u obce Černá Voda proběhne od 9 do 15 hodin. Celý den se můžete těšit na prodej ryb, bohaté občerstvení, vystoupení trubačů, lesní stezku a dětskou tombolu. Vstup a parkování zdarma



Hrad Šternberk ukončí hlavní turistickou sezónu. Pro návštěvníky všech generací majípřipravené prohlídky hradu doplněné o zajímavý doprovodný program na nádvoří hradu. Prohlídky budou probíhat po celý den od 10 do 16 hodin. Milovníci historie se mohou těšit na rytířská vystoupení na nádvoří hradu v podání skupiny historického šermu Armet. Chybět nebudou rytířské souboje, ukázky zbraní a povídání o životě na hradech v dobách minulých. Pro více informací se podívejte zde.



Neděle

Lampionový průvod v Droždíně se uskuteční k příležitosti oslav výročí republiky od 17 hodin. Pro všechny děti bude připraven teplý čaj a pro dospělé malé občerstvení s punčem. Program najdete zde.

Ohňostroj na Žižkově náměstí proběhne v 19 hodin u příležitosti oslav 100 let výročí republiky, které v těchto dnech probíhají. Každý den vám přinášíme aktuální program k těmto oslavám a jistě si vybere každý, jak stráví volný čas.



 

Autoři | Foto BeFunky.com, Eva Hobzová, hc-olomouc.cz, zoo-olomouc.cz, zajimavamista.cz, hrad-sternberk.cz, kudyznudy.cz

Štítky víkend, kultura, sport, volný čas, zábava, děti

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.