pátek 26. dubna 2024 Oto

Oslavy 100 let výročí republiky: Program na neděli

Dnes vrcholí oslavy výročí republiky a i dnes se můžete těšit na videomapping, jízdu parním vlakem, koncerty nebo den otevřených dveří v Českém rozhlasu.

Žižkovo náměstí

11:00   Pietní akt u pomníku T G. Masaryka, položení věnců u pomníku Tomáše Garrigua Masaryka

Hlavní program

13:00   Richard Pogoda 
14:00   Tradicionál Olomouc 
15:00   Olomoucký Swingband 
16:00   Red Sock Orchestra 
17:30   Radim Schwab & band 
19:00   Ohňostroj

Horní náměstí – radnice

18:30 a 19:15   Českoslovenští hrdinové 1918-2018 - videomapping audiovizuální a světelné divadelní patnáctiminutové představení na budově olomoucké radnice 

Český rozhlas Olomouc

9:00–17:00   Den otevřených dveří. Prohlídky začínají každou čtvrthodinu. Průvodce vám budou dělat moderátoři a redaktoři Českého rozhlasu Olomouc. Setkat se můžete se Zorou Ježkovou, Janou Zemkovou, Ditou Vojnarovou, Petrou Ševců, Jiřím Matějů, Miroslavem Kobzou a Alešem Spurným. Ve Velkém studiu bude stanoviště pro dočasné tetování. Na dalším stanovišti bude fotobudka, kde se návštěvníci mohou vyfotit s různými předměty nebo i moderátory či redaktory. A sebou si odnesou fotku, která jim bude připomínat návštěvu Českého rozhlasu Olomouc.

Divadlo na Cucky

Dolní náměstí

15:00 a 19:00   1993 - dvě divadelní představení na téma Co si myslí mladí lidé o rozpadu Československa? Na to se budou snažit odpovědět dva čeští a dva slovenští herci v koprodukční inscenaci Divadla na cucky a bratislavského Divadla DPM. S humorem, ironií a snahou lépe se poznat. Autentická výpověď o časech ne tak moc vzdálených, pro některé ale až až. Předprodej v divadle.

Divadlo Tramtarie

15:00    V. Kracík: O popleteném kouzelníkovi - nová autorská pohádka s dílničkami pro děti

Hlavní nádraží

Zúčastnit se můžete události Zamykání točny. Máte jedinečnou příležitost svést se historickými parními vlaky. Bližší informace včetně jízdního řádu najdete ZDE.

Oslavy ve Šternberku

Přibližně v 16:15 vyjde slavnostní průvod od Kulturního domu z Masarykovy ulice na náměstí Svobody. Pro zájemce budou připraveny balonky v barvách trikolory. Průvod doprovodí mažoretky a dechový orchestr. Na náměstí Svobody se uskuteční tradiční pietní akt s kladením věnců a kytic u sochy Svobody. Čestnou stráž slavnostního aktu u sochy Svobody zajistí členové šternberských skautů, Sokola a stráže v prvorepublikových uniformách. Budou požehnány dvě nově vysazené lípy a v programu vystoupí Městský dechový orchestr, Olomoucké mažoretky, soubory Základní umělecké školy a Pěvecký sbor Šternberk. Budete si moci na místě vyzvednout svíčku a zapálenou ji položit k pomníku. Na závěr se můžete těšit na ohnivou show.

Oslavy v Prostějově

Ve Smetanových sadech u kina Metro 70 v Prostějově se dnes ve 14 hodin vysadí Strom republiky. Ten získá i pamětní žulovou desku s nápisem 1918 Strom republiky 2018. O hudební doprovod se postarají Proměny.








 

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky výročí, 100 let, republika, Masaryk, oslavy, neděle

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.