čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Na Dušičky se otevře poradna Hořec, přestěhovala se do nové budovy nemocnice

Poradna Hořec se přestěhovala do novostavby II. Interní kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. Otevře se na Dušičky, tedy 2. listopadu.

Památku zesnulých - svátek, kdy pozůstalí vzpomínají na své zemřelé příbuzné a přátele - si již tradičně připomínají i ve Fakultní nemocnici Olomouc. Tamější Poradna Hořec, v níž poradci pro pozůstalé z řad nemocničních kaplanů poskytují psychosociální podporu a pomoc nemocným, jejich blízkým nebo pozůstalým, pořádá v pátek 2. listopadu od 13 do 17 hodin den otevřených dveří a tradiční setkání nazvané Vzpomínat s láskou. Letošní shromáždění tak bude mít nejen pietní, nýbrž i komorně slavnostní charakter. Poradna Hořec totiž poprvé veřejnosti představí své nové prostory, které získala v nedávno otevřené budově Y, tedy sídle II. interní kliniky - gastroenterologické a geriatrické.

Slavnostní zahájení se uskuteční ve 13 hodin v novém sídle Poradny Hořec v přízemí budovy Y. O hodinu později se příchozí a hosté přemístí k nemocniční kapli v chirurgickém monobloku v budově A, kde své služby představí nemocniční kaplani. V 15:30 hodin se před kaplí uskuteční tradiční vzpomínkové setkání na zemřelé, jehož součástí kromě úvodního slova a krátkého zamyšlení bude varhanní preludium, četba krátkého textu a rozžíhání svící za zesnulé. Od 16:15 do 17 hodin si pak zájemci budou moci prohlédnout nové prostory Poradny Hořec v budově Y.

Dosavadní umístění Poradny Hořec v budově Franze Josefa bylo od počátku chápáno jako dočasné. Aktuální přestěhování do nové budovy Y přinese klientům větší komfort, jednodušší dostupnost (včetně bezbariérového přístupu), širší zázemí v okolí poradny (posluchárny, sociální zařízení) včetně blízké pietní místnosti. Zůstanou zachovány otevírací hodiny v pondělí od 10 do 12:30 a ve středu od 15 do 17 hodin, po předchozí domluvě (na telefonu nemocničních kaplanů 733 789 731, mailem poradna.horec@gmail.com či na chatu na facebookovém profilu Poradny Hořec) je možné setkat se i jindy.

Poradna Hořec funguje ve Fakultní nemocnici Olomouc od roku 2015. Nemocniční kaplani zde poskytují bezplatné pastorační poradenství, psychosociální podporu a doprovázení v prožívání obtížných situací souvisejících s nemocí nebo ztrátou blízkého. Ze sedmi nemocničních kaplanů jsou tři zároveň certifikovanými poradci pro pozůstalé. V loňském roce se poradci pro pozůstalé věnovali 116 klientům.

Autoři | Tisková zpráva | Foto FNOL

Štítky nemocnice, Hořec, poradna, klinika

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.