čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VIDEO: Autobusy a tramvaj v Olomouci mají kníry. Upozorňují na mužské zdraví

Do kampaně Movember, která každoročně v listopadu upozorňuje na mužské zdraví, se letos zapojil i Dopravní podnik města Olomouce. V ulicích tak během listopadu budeme moci vídat vozy s knírem pod čelním sklem. Třem našim vozům (ev. č. 182, 405 a 622) jsme nechali narůst knír, a celý měsíc tak budou upozorňovat na problematiku zdraví mužů, píše se na facebooku Dopravního podniku města Olomouce.

Movember je charitativní akce, jejíž účelem je získání finančních prostředků a zároveň zvyšování povědomí o zdraví mužů. Pozornost je věnována nemocem jako jsou rakovina varlat a rakovina prostaty.

„Jedná se o další společný projekt pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR. Jsme rádi, že jsme svou troškou do mlýna mohli pomoci organizátorům tohoto projektu, kteří odvádí úžasnou a záslužnou práci,“ uvedl na facebooku DPMO předseda SDP ČR a předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků, a. s. Michal Kraus. K akci se totiž připojilo hned třináct dopravních podniků z celé republiky.

Foto Jindřich Karas

Štítky movember, knír, tramvaj, MHD, DPMO, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.