úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

VÍKEND PODLE DRBNY: Navštivte Svatomartinské trhy, zabruslete si v Prostějově nebo zajděte do kina na Grinche

Tento víkend bude ve znamení Svatomartinských hodů. Pokud ale dáváte přednost sportu před pečenou husou, pak navštivte slavnostní otevření kluziště v Prostějově. I děti se tento víkend zabaví.

Pátek

Od pátku až do neděle se můžete vydat na Svatomartinské trhy, které budou probíhat na Horním náměstí. Čekají tu na vás ochutnávky letošních mladých vín. Vstup na akci je zdarma a těšit se můžete i na kulturní program. Na tradiční Svatomartinské menu, ke kterému neodmyslitelně patří pečená husa, zelí a knedlík, si můžete zajít do některé z restaurací. Mnohé z nich totiž budou mít pro vás nachystané speciální sváteční menu.

Pokud máte během hodů výčitky vůči vaší kondici, zajděte si zabruslit! V Prostějově se dnes v 15:30 slavnostně otevře kluziště na náměstí T. G. Masaryka. Navštívit ho můžete mezi 9. listopadem až 6. lednem v době mezi 9:00 - 21:00. Na Vánoce a Silvestra, si pak můžete zabruslit od 9:00 do 16:00.

 

Sobota

Nevíte kam s dětmi? Protože se nám venku ochladilo a myšlenky mnoha z nás se už upínají k Vánocům, zajděte si s dětmi na oblíbenou klasiku Grinch v novém kabátku. Tato pohádka o bručounovi, který nesnáší snad vše kolem sebe, ale ze všeho nejvíc Vánoce, nadchne malé i velké. Film je z dílny tvůrců, kteří natočili Mimoně, a to je velká záruka zábavy. Program najdete ZDE.

Královská pohádková cesta jejíž součástí je i lampionový průvod se koná dnes od páté hodiny odpoledne na nádraží v Bohuňovicích. Budete si tu moci opéct i špekáček a zahřát se dobrým čajem. Nezapomeňte si vzít s sebou lampion, teplé oblečení a dobrou náladu.

Neděle

Africký hodokvas si můžete užít na olomouckém výstavišti Flora v pavilonu E.
V době mezi 10:00 - 18:00 se můžete nechat únášet na vlně exotiky a zavzpomínat na léto. Budete si moci vychutnat grilované banány, smoothies, guacamole a lisovanou cukrovou třtinu. Těšit se můžete i na exotické ovoce od drobných farmářů, skvělou kávu, čerstvé kakaové boby, speciální čokoládu nebo oříšky. Zkrátka vaše chuťové buňky si určitě přijdou na své. Pokud jste ještě nevyzkoušeli koření ze Zanzibaru nebo neochutnali dračí ovoce či durian, pak byste do této džungle chutí měli zavítat.

 

Virunga.cz je česko-ugandský food projekt, který dováží tu nejčerstvější zemědělskou produkci letecky ze srdce Afriky. Podporují ugandské lokální farmáře a pěstitele.

Autoři | Foto Facebook: Vánoční trhy Olomouc, Akce Olomouc a okolí, Virunga.cz, Pixabay.com

Štítky víkend, kultura, sport, volný čas, zábava, děti, hody, bruslení, kino, Grinch, Afrika

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.