sobota 20. dubna 2024 Marcela

Včera na Prostějovsku přišli dva lidé o řidičský průkaz. Mohl za to alkohol a marihuana

Během včerejšího dne řešila policie na Prostějovsku hned dva případy, které skončily odebráním řidičáku. V hlavní roli byl alkohol a marihuana.

V prvním případě šlo o sedmapadesátiletou ženu, kterou zastavila policejní hlídka na ulici Průmyslová v Prostějově. Majitelka auta značky Mercedes Benz se podrobila dechové zkoušce, která pro ni nedopadla dobře. Nadýchala totiž 0,34 promile alkoholu, s čímž nejspíš počítala, protože se policii přiznala k tomu, že alkohol požila. Policejní hlídka jí zakázala pokračovat v jízdě a zadržela ženě řidičský průkaz.

Další hříšník byl zastaven v obci Bedihošť včera večer. Čtyřiatřicetiletému řidiči byly zkontrolovány doklady a byl vyzván k provedení orientačního testu na přítomnost návykových látek. „Také on asi předpokládal jaký bude výsledek, vzhledem k předchozímu požití, což se také stalo. Test byl pozitivní na amfataminy, metamfetanimy a canabisové látky. Řidič doznal, že z neděle na pondělí vykouřil jednu cigaretu marihuany. Lékařskému vyšetření se na výzvu policistů odmítl podrobit. I jemu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Oba případy budou postoupeny příslušnému správnímu orgánu.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky řidičský průkaz, alkohol, policie, marihuana

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.