čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VÍKEND PODLE DRBNY: Protančete noc, zahajte advent s punčem nebo navštivte zákulisí divadla

Pokud jste milovníci dobré hudby a tance, přijdete si na své během Olomoucké klubové noci. S dětmi můžete vyrazit do divadla a nebo je nechat upéct pizzu. Kouzelnou předvánoční atmosféru pak podtrhne Vánoční jarmark, kde zahraje cimbálovka.

Pátek

Olomoucká klubová noc je dvoudenní festival probíhající v prostorách undegroundových klubů. Do akce je zapojen Konvikt, Vertigo, Ponorka, Dream klub, Kryt a 15 minut Music club. Festival začíná dnes ve 20:00 a z programu se můžete těšit třeba na Jimmy Pé, Orinoko nebo Atape.

 

Zimní sezóna Plaveb Olomouc 2018 je zahájena. Akce s názvem Adventní čas s OLOPUNČEM bude zahájena v pátek v 18:00 na Dolním náměstí v OLOPUNČI. Těšit se můžete i na koncerty a to 16. listopadu od 18:00 na koncert Jiřího Drtila - acoustic a poté 23. listopadu od 19:00 koncert SUGAR & SPICE Holding Company. Zahřát se můžete skvělým Námořnickým punčem či jinými nápoji. Čekají na vás dárkové předměty, jízda na lodi nebo na OLOŠLAPU. Koncerty budou i nadále pokračovat.
 

 

Sobota

Noc divadel startuje v sobotu. Dopoledne můžete navštívit zkoušku Splašených nůžek, která začíná v deset hodin. Vstup je volný, ale kapacita je maximálně 150 osob. Na pokladně divadla si můžete vyzvednout místenky. Odpoledne a večer se budete moci projít po jevišti a nahlédnout do zákulisí divadla. Více informací k akci najdete ZDE.
Od 19:30 Divadlo hudby nabídne improvizační show, do které se zapojí i samotní diváci svými napády. Olomoucký soubor Olivy pozval improvizátory z Bratislavy a Žiliny. Česko-slovenskou show podtrhne živý zvukový doprovod. Poté bude následovat afterparty s DJem a bude otevřený bar.



 

Vánoční jarmark nabídne cimbálovku a mnoho řemeslníků, výtvarníků a lidových tvůrců. Můžete si nakoupit vánoční drobnosti, dekorace, zazpívat si a příjemně strávit předvánoční čas. Akci pořádá Jitro o.p.s. ve spolupráci s Credo o.p.s. Přijďte na adresu Mozartova 43, Olomouc, jarmark bude probíhat od 09:00 do 14:00. Navíc koupí výrobků přispějete na dobrou věc.

 

Neděle

Vezměte děti do Divadla na Šantovce! Od 16:00 na ně bude čekat pohádka s názvem Svět hraček. Jak už název napovídá, hlavními postavami budou hračky. V příběhu dojde ke konfrontaci tradičních hraček s těmi moderními. Jak vybírají rodiče hračky svým dětem a jak je tím ovlivňují? Jak působí hračky na myšlení a cítění dětí? Jaký vliv má na děti a rodiče reklama? Tato tragikomická pohádka vám odpoví na mnohé. V představení jsou použity písničky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

Děti pak po pohádce od 17:30 čeká Kuchařská dílnička v restauraci Lobster. Kapacita je omezena na třicet míst. V ceně devadesáti korun je zahrnutý dětský nápoj, káva pro doprovod dítěte a hlavně pizza, kterou si dítě samo vyrobí a sní. Dílnička probíhá každou třetí neděli v měsíci.

Autoři | Foto Facebook: Olomoucká klubová noc, Plavby Olomouc, pixabay.com, Divadlo na Šantovce, Jitro Olomouc, Moravské divadlo Olomouc

Štítky víkend, kultura, sport, volný čas, zábava, děti

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.