pátek 10. května 2024 Blažena

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hana Dosedla Pratesi přináší do Olomouce italskou módu

PR článek

Signore e signori! Pokud máte již dost konfekce, kterou nosí každý druhý, pokud toužíte po opravdu kvalitním oblečení, které vám zároveň nevyluxuje peněženku a pokud se shlédnete v italské módě, pak se vám naskýtá obrovská příležitost. Italská oděvní značka budoucnosti Modah vstupuje na český trh a vybrala si pro svou první pobočku olomouckou Galerii Moritz.

V zastoupení Hany Dosedla Pratesi značka Modah přináší Olomoučanům něco, co je naprosto exkluzivní a jedinečné. Díky osobním kontaktům se Haně Dosedla Pratesi povedlo společnost, které se v Itálii přezdívá „baby Zara” díky jejímu raketovému růstu a oblíbenosti, přivést až do srdce Hané. Oblečení, které navrhuje sám jeden ze dvou majitelů společnosti, je naprosto jedinečné. „Dělají si naprosto všechno. Samozřejmě mají ve firmě šičky, ale navrhují a starají se o obchod sami. Také proto skoro nespí,“ dodává jejich česká partnerka. Majitelé Francesco Miceli a Federico Casini si také zakládají na etickém přístupu k výrobě, a tak k vytvoření jejich kolekcí nikdy nebylo a ani nebude zabito jediné zvíře. Nepoužívají kožešiny ani kůže. Naopak, společnost se chystá založit záchrannou stanici nejen pro kočky a psy, ale také pro jiná zvířata, která se stala oběťmi týrání.

Materiály pochází z Itálie a zde probíhá také celý výrobní proces. Modah nabízí dámskou i pánskou módu a od příští roku také módu dětskou. Vedle oblečení ale najdete v obchodech pod touto značkou také doplňky, které k italské módě bezesporu patří. Dále se v prodejnách Modah nejen oblečete, ale také obujete. Značka také nabízí vlastní řadu parfémů. V olomoucké pobočce navíc exkluzivně najdete také sortiment Calvin Klein Intimo spodního prádla. Takže do obchodu můžete přijít v jutovém pytli a odejít odsud přímo na přehlídkové molo.

Pokud máte obavy, že vám nebude italský módní střih sedět, nemějte strach. „Sortiment je maličko přizpůsoben českému zákazníkovi. V případě Modah se nemusíte bát onoho úzkého, přiléhavého italského střihu, oblečení vám bude sedět,“ uklidňuje Hana Dosedla Pratesi. Pokud upřednostňujete nakupování z pohodlí domova, česká lokalizace e-shopu bude k dispozici na začátku příštího roku. Značka nabízí své kolekce ve třech liniích: basic, casual a extravagance. Můžete si tak vybrat jak kousky, ve kterých byste šli na kafe s přáteli, do práce, tak i na večírek nebo do divadla. „Kluci navrhují dokonce pro jednu italskou televizní stanici,“ dodává Dosedla Pratesi a popsala také, že majitelé se museli při vytváření kolekcí pro ČR vypořádat i s třeba větší průměrnou výškou mužů než v Itálii.

Modah začínala jako projekt dvou mužů s vizí. Před čtyřmi lety v italské Lucce se Francesco Miceli a Federico Casini rozhodli, že chtějí lidem nabídnout tzv. udržitelnou módu, která zároveň bude splňovat nejvyšší standardy italské elegance. „Začali růst, nabízet franšízy. Dnes mají jen v Itálii na 20 kamenných obchodů. Rozhodli se tak, že chtějí expandovat do dalších zemí Evropy,“ popisuje vznik a vývoj firmy Hana Dosedla Pratesi. Právě díky patriotce olomouckého regionu, si dva Italové vyhlédli Olomouc jako sídlo svého prvního obchodu v ČR. „Jsou to známí mého otce, který je také Ital. Dohodli jsme se, že to bude pro obě strany výhodné, protože oni český trh neznají. Když tu byli na návštěvě, všimli si, že se lidé v Česku a v Itálii oblékají trochu jinak,“ vysvětlila Dosedla Pratesi. Po novém roce společně chtějí v rámci ČR najít také vhodné prostory pro obchody v Praze a posléze také v Brně a Ostravě. Dohromady jsou plány na 20 poboček v České republice.

Sama Dosedla Pratesi se kolem módy točila již odmala. Jako stylistka a vizážistka se živí 9 let a baví ji jakákoli kreativní činnost. Proto ráda pomohla Federicovi a Francescovi při uskutečňování jejich snů. V tom by měla pomoci i tvář značky pro Českou republiku Monika Leová. „Je to v jednání, ale moc o ni stojíme,“ říká česká partnerka italských návrhářů. „Značka si už vysloužila ovace diváků na nedávné módní přehlídce tady v Olomouci. Chodili za mnou a říkali mi, že se jim to oblečení moc líbí,“ pochvaluje si Dosedla Pratesi. Ačkoli v současnosti žije módou, životním cílem šéfky českého zastoupení italské značky je vytvoření nadace pro opuštěné a znevýhodněné děti.

Hana Dosedla Pratesi také zve nejen čtenáře Olomoucké Drbny na slavnostní otevření dnes, v pondělí 19.11.2018 od 9 hodin do prvního patra Galerie Moritz. Přítomni budou dokonce i sami majitelé značky a návrháři. Pokud se tedy chcete podívat na oblečení, které momentálně letí v Itálii – zemi módy, dorazte. Pro více informací klikněte zde a zde.

Autoři | Foto Tomáš Holešovský, archiv Modah

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.