čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Nevíte kam se starým oblečením nebo sháníte nové kousky? Přijďte zítra na Clothes-Swap!

Rozhodli jste se vytřídit svou skříň? Máte tolik zbytečných kousků, že nevíte kam s nimi? Nebo naopak sháníte něco, čím byste zpestřili svůj šatník? Mám pro vás rychlé a snadné řešení - Clothes-Swap!

Pro všechny milovníky módy se koná akce s názvem Clothes-Swap! Jde o to, že lidé přinesou všechno své oblečení, které překáží ve skříni, ale zároveň je ještě v takovém stavu, kdy by ho někdo jiný mohl ještě využít. Na oplátku si i vy můžete odnést spoustu skvělých kousků. Pokud se vám líbí myšlenka této akce a rádi byste obměnili svůj šatník, pak přijďte ve středu 21. listopadu od 14:00 do přízemí Přirodovědecké fakulty.

Donést můžete vyprané oblečení, kabelky, čepice, šátky a další doplňky. Na místě budou k dostání kousky z Freeshopu UP. A aby toho nebylo málo, tak od 18:00 se představí v místní aule hosté a bude možnost si zadiskutovat. Nakonec se bude promítat dokument s názvem Co se nenosí, který pomůže vysvětlit využitelnost materiálu z přebytečných výrobků k vytvoření něčeho nového. Estonská módní návrhářka Reta Ausová právě využívá ke své tvorbě textil, který by jinak skončil na skládce. A co už vyšlo z módy nebo se neprodalo, tomu ještě vdechne život.

Hladu se bát nemusíte, občerstvení bude zajištěno. A dobrá zpráva na konec - oblečení, které po skončení akci zůstane a nikdo si ho neodnese, bude věnováno na dobročinné účely.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Clothes-Swap!, recyklace, oblečení, second hand, charita

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.