pátek 26. dubna 2024 Oto

Nevyužívané atrium školy se promění v zahradní učebnu

Ve školní zahradu se promění 40 let nevyužívané atrium základní školy v ulici dr. Horáka v okrajové části Prostějova. Venkovní učebna bude sloužit na školní i mimoškolní vzdělávání dětí. Vybudování školní zahrady bude stát bezmála 700.000 korun. Řekl to primátor Prostějova František Jura.

„Učebna bude v prostoru atria o výměře 398 metrů čtverečních, který je v současnosti nevyužívaný a kde chybí jakékoli vybavení. Nově tady budou děti mít venkovní prostor s mobiliářem pro variabilní využití," uvedl Jura.

Prostor budou využívat také děti, které si chodí do této základní školy zaplavat. „Pochopitelně místo bude doplněno o zeleň, jako například keře, půdopokryvné rostliny, byliny a podobně. Mobiliář bude umístěn pod vzrostlé břízy, které dětem poskytnou stín," dodal Jura.

Radní už v lednu schválili základní škole v ulici dr. Horáka finanční příspěvek na projekt zahrady v atriu ve výši 75.000 korun. Kvůli chybě architektky se ale dotace města nakonec zvýšila na 118.000 korun.

„Tyto finance dokrývají podhodnocený rozpočet zahradní architektky, kde nebyl zohledněn fakt, že do atria není volný přístup, nelze přivézt techniku a veškeré práce budou veskrze ruční. Také ceny za mobiliář a rostlinný materiál neodpovídají cenám na trhu. Architektka použila takzvané katalogové ceny," dodal náměstek primátora Jan Krchňavý (PéVéčko).

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky ČR, školy, příroda, správa, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.