pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Započala stavba nového oddělení LDN v prostějovské nemocnici, kolaudace proběhne na jaře

Stavbu nového lůžkového oddělení pro dlouhodobě nemocné a pacienty vyžadující paliativní péči zahájila v jedné ze svých budov Nemocnice Prostějov.

Oddělení má být kolaudováno příští rok na jaře. Jeho vybudování bude stát 25 milionů korun a zaplatí ho Olomoucký kraj, sdělil Pavel Gottwald ze společnosti Středomoravská nemocniční, pod kterou Nemocnice Prostějov spadá. V budově léčebny dlouhodobě nemocných díky stavbě vznikne nová, čtvrtá stanice s kapacitou 24 lůžek. Z toho pět lůžek bude určeno pro pacienty paliativní péče. „Všechny pokoje budou bezbariérové, budou vybaveny vlastním sociálním zařízením, klimatizací a televizory," uvedl Gottwald. Nemocnice Prostějov má nyní tři stanice LDN, ve kterých poskytuje hospitalizační a ambulantní péči pro pacienty.

Zároveň zajišťuje péči i mladším pacientům s chronickým onemocněním. Léčebna dlouhodobě nemocných v Nemocnici Prostějov je určena zejména pro spádovou oblast Prostějovska. Přijímá pacienty z akutního oddělení po stabilizaci zdravotního stavu, případně na doporučení praktického lékaře nebo geriatra. Nemocnici v Prostějově má spolu se zdravotnickými zařízeními v Přerově a Šternberku prostřednictvím společnosti Středomoravská nemocniční v pronájmu od kraje společnost Agel ocelářského magnáta Tomáše Chrenka. Členem skupiny Agel je od jara roku 2016 také nemocnice v Jeseníku.

Autoři | Foto Nemocnice Prostějov

Štítky nemocnice, Prostějov, LDN, rekonstrukce

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.