pátek 26. dubna 2024 Oto

Most přes dálnici D46 čeká rekonstrukce, jeho špatný stav by mohl ohrozit bezpečnost provozu

Opravit silniční most přes dálnici D46 v okrajové části Žešov plánuje prostějovská radnice. Mostní konstrukce je totiž podle odborníků ve špatném stavu, což může ohrozit bezpečnost provozu na dálnici.

Náklady na celkovou rekonstrukci mostu, který je nyní uzavřen pro motorovou dopravu, jsou odhadovány na 11 milionů korun. Včera to sdělil primátorův náměstek Jiří Pospíšil. „Vzhledem k tomu, že se jedná o most přes dálnici D46, kde jakékoliv závady, jako je například odpadávající betonová krycí vrstva výztuže, mohou mít vážné následky na bezpečnost dopravy, je nutné jeho stav řešit dle doporučení z hlavní prohlídky a nedávné diagnostiky mostu," uvedl.

Radnice už o plánované rekonstrukci mostu informovala obyvatele Žešova. „Závažnost a rozsah závad a poruch nesnese velký odklad a ani částečné opravy. Zbytečný odklad by mohl způsobit násobné navýšení nákladů," upozornil Pospíšil.

Most přes dálnici D46 v Žešově byl nedávno uzavřen pro motorovou dopravu, protože řidiči nerespektovali omezení hmotnosti projíždějících vozidel do deseti tun. „Na mostě je v současnosti osazeno zákazové dopravní značení pro vjezd motorovým vozidlům. Dále jsou zde instalovány dopravní sloupky jako fyzická zábrana vjezdu především těžké zemědělské techniky," uvedl Pospíšil.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky most, dálnice, D46, rekonstrukce, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.