čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V Zábřehu probíhá rekonstrukce atletického oválu, naposledy byl modernizován v roce 1965

V podzimních měsících byla zahájena dlouho očekávaná rekonstrukce atletického oválu a zázemí pro technické disciplíny na zábřežském stadionu. Zábřežský atletický stadion prošel modernizací naposledy v roce 1965.

Rekonstrukce byla tehdy nutná z důvodu chystaného atletickému mistrovství republiky a stadión z roku 1953 dostal škvárový povrch,“ zavzpomínal Miloslav Tempír, předseda Sportovních klubů, které modernizaci zajišťují, a připomněl, že úsilí o přidělení dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy trvalo řadu let.

Projekt řeší rekonstrukci atletického oválu délky 400 metrů s šesti dráhami. Součástí stavby jsou jednotlivé sektory pro atletické disciplíny situované především do dvou vnitřních oblouků oválu. Zmodernizované sportoviště splní požadavky mezinárodní atletické federace, v Zábřeze se tak budou moci pořádat i republikové soutěže. „Nyní je před dokončením infrastruktura stavby a jsou položeny podkladové vrstvy.  Do konce listopadu by měl být na budoucí dráze položen vodopropustný asfaltový koberec. Finální tartanový povrch a veškeré stavební práce mají být hotové během příštího jara,“ doplnil Tempír.

Rekonstrukce atletického oválu a atletických disciplín je největší investičních akcí do sportovních zařízení v roce 2018. Ministerstvo projekt podpořilo částkou 10 miliónů korun, dalších 5 miliónů poskytne Olomoucký kraj a město Zábřeh v letošním roce částkou 3,5 miliónů korun, výdaje na modernizaci stadionu jsou plánované i v rozpočtu příštího roku.

Zmodernizovaná sportoviště budou k dispozici pro hodiny tělocviku především středním školám a vytvoří zázemí pro oddíl atletiky. Atletika měla v Zábřeze obrovskou tradici a je velmi potěšující, jak velký je o sportovní činnost v obnoveném oddílu ze strany dětí a mládeže zájem,“ sdělil k rekonstrukci starosta Zábřeha František John.

Tisková zpráva

Štítky rekonstrukce, sport, ovál, Zábřeh, atletika

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.