pátek 29. března 2024 Taťána

VÍKEND PODLE DRBNY: Přijďte na rozsvěcení vánočního stromu, zajeďte si na zámek nebo si vyrobte vánoční dekorace

Tento víkend se ponese v duchu předvánočního času. V pátek se slavnostně zahájí olomoucké vánoční trhy a ve stejný den startuje i Advent v oranžerii, kde si můžete vyrobit vánoční dekorace. Koupí punče pak můžete přispět na podporu postižených dětí.

PÁTEK

A je to tady! V pátek 23. listopadu se bude konat slavnostní zahájení Vánočních trhů v Olomouci. Vychutnejte si skvělý punč, vezměte děti do Ježíškova poštovního úřadu a sejděte se s přáteli pod rozsvíceným stromečkem.

Program na zahájení vánočních trhů Olomouc:

14:00  Ježíškův poštovní úřad u vánočního stromu otevírá 
17:45  Vyhlášení vítěze soutěže Pojmenujte vánoční strom
18:00  Slavnostní rozsvícení Vánočního stromu 
18.30  Roman Vojtek a Fantastic 80s

Advent v oranžerii je název akce, která nabízí tvořivou dílnu, kde můžete vyrobit vánoční dekorace nebo se můžete zúčastnit floristických workshopů. To vše za doprovodu koled a s možností zahřát se šálkem dobré kávy nebo svařáku.

Do tvořivé dílny je potřeba se zaregistrovat předem a zaplatit polovinu částky kurzovného jako zálohu. Registrovat se můžete na irena.smutna@gmail.com. Oranžerie bude otevřena v pátek od 15 do 19 hodin, v sobotu od 9 do 18 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin. Vstup je volný.

Program:

Pátek 23. 11.
15:30  Vánoční koledy u klavíru
17:00  Tvořivá dílna – věnec na dveře (kapacita 10 osob, cena 650 Kč)

Sobota 24. 11.
10:00  Tvořivá dílna – stromeček (kapacita 10 osob, cena 390 Kč)
14:00  Zdobení perníčků
16:00  Tvořivá dílna – adventní věnec (kapacita 10 osob, cena 790 Kč)

Neděle 25. 11.
11:00  Vánoční koledy u klavíru
15:00  Tvořivá dílna – svícen (kapacita 10 osob, cena 290 Kč)

SOBOTA

Zámek Čechy pod Kosířem zve na Zámecké Vánoce, které se budou konat v sobotu a neděli. Čekají vás vánočně laděné prohlídky, zpívání koled s kytarou a také vánoční dílničky pro děti.Tak se přijďte naladit do předvánoční atmosféry a něco pěkného s dětmi vyrobte.

 

Zlatá pálka je turnaj ve stolním tenise, který proběhne v sobotu. Registrovat se můžete od 9:00 v DDM na Tř. 17. listopadu 47. S sebou si nezapomeňte vzít pálku, 50 korun, přezůvky a sportovní oblečení. Turnaj je určený pro děti a mládež školního věku a probíhá v kategoriích 2. - 5. třída a 6. - 9. třída. Pět nejlepších výsledků z možných osmi se počítá do celkového hodnocení s možností postupu do Velkého Finále, které se uskuteční v červnu. Tam už se bude hrát o poháry a hodnotné ceny.

NEDĚLE

Punčování pro PINOKIO se jako každý rok uskuteční na Horním náměstí v Olomouci, a to v době mezi 10:00 - 22:00. Výtěžek z prodeje punčů bude věnován dětem z PINOKIA. Přijďte si vychutnat skvělý punč a udělat dobrý skutek.

PINOKIO je občanské sdružení založené rodiči hendikepovaných dětí. PINOKIO podporuje aktivní rodiny postižených dětí, pomáhá s dlouhodobým finančním zajištěním, zprostředkovává kvalitní a intenzivní rehabilitaci, poskytuje odborné poradenství a zajišťuje asistenci, která pomůže rodině na tolik potřebné dovolené.

V neděli ve 14:00 můžete s dětmi zajít do Divadla na Šantovce na show dvou klaunek Oliny a Jožiny.  Představení bude plné vtipných klaunských situací, tance, písniček, her a balónků. Od 16:00 je pro děti připravená klaunská dílna, ve které se děti kreativně vyžijí. Vstup na představení je sto korun, stejně tak i do dílny. Výtěžek bude věnován Společnosti pro ranou péči.

Autoři | Foto Facebook: Vánoční trhy Olomouc, G centrum Olomouc, flora-ol.cz, ddmolomouc.cz, zamekcechy.cz, divadlonasantovce.cz

Štítky víkend, kultura, sport, volný čas, zábava, děti

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.