čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

VIDEO: Kniha Příběhy statečných pomůže pejskům v útulcích. Pomoci můžete i vy

Příběhy statečných. Tak se jmenuje kniha, kterou napsala Iva Volková, zakladatelka prvního dočasného domova pro týrané psy Rafael u Českých Budějovic. Výtěžek z prodeje knihy půjde na nadační fond, který bude přispívat útulkům po celé České republice. Aby mohla kniha vzniknout, spustil portál HitHit sbírku, která, pokud se podaří, pokryje náklady na tisk této neobyčejné knihy.

„Kniha Příběhy statečných čerpá z mých osobních zkušeností, které jsem za roky při záchraně týraných psů a poskytování následné péče načerpala. Chci se podělit nejen o svou práci, o poznatky a zkušenosti s péčí a rehabilitací, ale také o svou bezmeznou lásku k těmto úžasným a jedinečným stvořením,“ vysvětluje Iva Volková.

V knize najdete příběhy pejsků, které Iva v Rafaelu zachránila. „Cílem knihy a mým vroucným přáním je otevřít srdce lidí, kteří neměli štěstí na setkání s pejsky, a ukázat cestu těm, kteří by také rádi pomohli. Snad některého čtenáře tato kniha inspiruje k pomoci psům, kterým život přinesl jen utrpení,“ popisuje Volková. 

Výtěžek z prodeje knih půjde na transparentní účet „Rafael o.p.s. - Ivino otevřené srdce psům“, který byl vytvořen proto, aby pomáhal registrovaným útulkům po celé republice platit mnohdy velmi nákladné operace. „Tak moc bych chtěla pomoci všem pejskům na světě. Díky této aktivitě budu mému snu opět o krok blíž. Můj neskromný plán je vydat zatím tři tisíce výtisků knihy. Čistý zisk z jedné knihy by měl být zhruba 300 korun,“ říká autorka. 

Vydání příběhů je naplánováno na počátek roku 2019 a stát bude 390 korun. K tomu, aby kniha mohla vyjít, je ale třeba Ivě Volkové trochu pomoct. Přispět na náklady spojené s tiskem můžete pomocí portálu HitHit.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Rafael o.p.s., Iva Volková, HitHit, Příběhy statečných

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.