středa 24. dubna 2024 Jiří

V olomoucké nemocnici se příští rok začne stavět nová hemato-onkologická klinika

Stavbu nového pavilonu hemato-onkologické kliniky za 120 milionů korun chce příští rok zahájit Fakultní nemocnice Olomouc.

Stěhování do nové budovy by mohlo proběhnout na přelomu let 2020 a 2021

Nynější ambulance hemato-onkologické kliniky má malou kapacitu a její budova je ve špatném technickém stavu uvedl tiskový mluvčí Adam Fritscher. Z podmínek veřejné soutěže na tuto zakázku vyplývá, že plánovaná budova má mít čtyři nadzemní a jedno technické podlaží na střeše. „Nová ambulance kliniky bude vybudována jako přístavba budovy P, kde již sídlí laboratoře hemato-onkologické kliniky. Pokud se podaří vysoutěžit zhotovitele, stavět se začne na začátku příštího roku a ke stěhování ambulance by mohlo dojít na přelomu let 2020 a 2021," uvedl Fritscher.

Nová budova bude nízkoenergetická

Stavba nového pavilonu hemato-onkologické kliniky je projektována jako nízkoenergetická pasivní budova. Projekt vytvořil stejný tým jako v případě budovy II. interní kliniky, která byla v areálu FN Olomouc zprovozněna na podzim. Hemato-onkologická klinika FN Olomouc je odborným pracovištěm s neregionálním významem Specializovanou péči zde nacházejí pacienti nejen z Olomouckého, ale také například ze Zlínského a Moravskoslezského kraje.

„Ambulancí hemato-onkologické kliniky projde 25 tisíc pacientů ročně. Během roku je zde podáno 1500 transfuzí a 4000 infuzí chemoterapie," uvedl Fritscher. FN Olomouc je největším zdravotnickým zařízením v Olomouckém kraji a šestou největší nemocnicí v zemi. Zdravotnické zařízení má k dispozici pět desítek pracovišť, bezmála 1200 lůžek a téměř 3500 zdravotnických i nezdravotnických zaměstnanců. FN Olomouc patří do sítě devíti fakultních nemocnic, které řídí ministerstvo zdravotnictví.

Autoři | Foto FNOL.cz

Štítky nemocnice, onkologie, rekonstrukce

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.