sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTO: Téměř dvě stě vánočních hvězd darovali policisté seniorům

V úterý darovali policisté a občanští zaměstnanci téměř dvě stovky vánočních hvězd seniorům v domovech pro seniory na Olomoucku.

Policisté navštívili konkrétně domovy pro seniory ve Chválkovicích, Hrubé Vodě a Vésce. Stejně jako v předchozích letech i letos využili možnosti potěšit občany v těchto zařízeních v předvánočním čase darovanou květinou. Vánoční hvězda je považována za symbol nadcházejících vánočních svátků.

Při této příležitosti mohli senioři s policisty i podiskutovat o svých každodenních starostech i radostech. Na závěr si všichni vzájemně popřáli příjemné prožití nejkrásnějších svátků v roce. Tato dobročinná tradice byla odstartována v roce 2016, a setkala se s velkým úspěchem, neboť darovaná kytička dokázala zahřát u srdce mnohdy osamělé klienty, kteří zde tráví i celé vánoční svátky. Akce proběhla ve velmi emotivní atmosféře a neobešla se bez uroněných slz dojetí, uvedla policejní mluvčí Lenka Vanková.

Tím, že policisté a zaměstnanci nakoupili vánoční hvězdy, zapojili se do charitativní sbírky určené na pomoc v boji s leukémií dětským pacientům na hematoonkologickém oddělení ve Fakultní nemocnici Olomouc. Sbírku od roku 2014 každoročně organizuje nadace Šance a již několik let se do ní zapojují také policisté a občanští zaměstnanci v Olomouckém kraji.

PSALI JSME: Vánoční hvězdu zakoupíte v obchodních centrech, přispějete tak na rekondiční pobyt malých pacientů

Zakoupené květiny si mohli ponechat nebo měli příležitost je dále věnovat právě seniorům ve vytipovaných zařízeních. V letošním roce se nákupem vánočních hvězd podařilo získat částku bezmála 65 tisíc korun. Tyto peníze budou tak jako v předchozích letech využity na humanizaci hematoonkologického oddělení, na sociální pomoc rodinám či na financování rekondičních pobytů malých pacientů po léčbě. Celkový počet darovaných vánočních hvězd v celém Olomouckém kraji se vyšplhal na téměř tři stovky kusů. Zbývající květiny budou průběžně darovány do vybraných zařízení na Přerovsku, Jesenicku a Šumpersku,“ dodala Vanková.

Autoři | Foto PČR

Štítky Vánoce, vánoční hvězda, policie, senioři

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.