pátek 29. března 2024 Taťána

Ve Šternberské nemocnici porodila jubilejní tisící maminka. Nemocnice je mezi rodičkami oblíbená

Jubilejní tisící letošní maminka přišla rodit ve středu 21. listopadu do Nemocnice Šternberk. Čtyřmístnou cifru v pořadí si letos poprvé zapsala paní Kateřina Hirtová, která osm minut před půlnocí přivedla na svět malou Zorku s mírou 50 centimetrů a váhou 3570 gramů.

Maminka přijela do porodnice rodit z obce Moravičany u Mohelnice a šlo o její první porod. Tisící porod přitom nemocnice ve srovnání s loňskem zaznamenala o více než měsíc dříve. Loni se tisícovky dočkala porodnice až 27. prosince.

Maminky mají o porodnici zájem a jezdí do ní i ze Šumperska, Rýmařovska nebo Bruntálska

„Šťastným jubilejním rodičům ze srdce blahopřejeme ke zdravé dcerce i výročnímu načasování. Tisící porod sice oslavujeme v Nemocnici Šternberk každoročně, letos ale přišel ve srovnání s loňskem o více než měsíc dříve, což nás nesmírně těší. Je to známka toho, že naši zdravotníci dělají svou práci dobře a že k nám přijíždí stále více maminek. I když celorepublikové statistiky hovoří o poklesu porodnosti v Česku, naše čísla stoupají,“  říká MUDr. Marek Vaca, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk, s tím, že zájem o porodnici mají nejen rodičky ze spádové oblasti Šternberku a Litovle, ale jezdí také z celého Šumperska, Rýmařovska i Bruntálska.

Tisícovky se porodnice letos dočkala o měsíc dříve

Zatímco v počtu porodů dnes porodnice zaznamenala jubilejní tisícovku, počet narozených dětí se vyšplhal už na 1005. V letošním roce totiž šternberští porodníci již pětkrát pomáhali na svět dvojčatům. Pokud jde o poměr holčiček a chlapců, v poměru 491 ku 514 vedou chlapci. Tisící porod přitom nemocnice ve srovnání s loňskem zaznamenala o 5 týdnů dříve. Zájem ze strany rodiček tedy roste.

V porodnice panuje klidné a příjemné prostředí 

Jsme malá, rodinná porodnice s individuálním přístupem, která se snaží vyjít rodičkám ve všem vstříc. Nabízíme maminkám po porodu příjemné a klidné prostředí, například v podobě deseti jednolůžkových pokojů, z nichž je šest s nadstandardním vybavením. Náš tým je navíc dlouhodobě stabilní, máme erudované porodní asistentky i gynekology, kteří se mohou pochlubit dobrými výsledky, například nízkou prenatální úmrtností,“  doplnil Vaca s tím, že o hlavní reklamu nemocnice se starají samotné rodičky, které porodnici doporučují svým kamarádkám a známým.

Jubilejní mamince pogratuloval ředitel nemocnice i starosta

Jubilejní 1000. mamince letošního roku již přišel pogratulovat i ředitel Nemocnice Šternberk MUDr. Vítězslav Vavroušek a také starosta města Šternberka Ing. Stanislav Orság. „Moje velká gratulace a poděkování patřilo mamince, že si vybrala právě naši porodnici. Samozřejmě jí i miminku přeji hodně zdraví a štěstí v dalším životě. Za město Šternberk pak děkuji celému vedení nemocnice ve Šternberku, panu primáři Vacovi a jeho týmu, protože díky nim patří naše porodnice k nejlepším a nejvyhledávanějším zařízením,“ řekl starosta města ŠternberkaIng. Stanislav Orság.

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Šternberk se o těhotné ženy stará nejen v době porodu, ale nabízí jim také oblíbené předporodní kurzy, těhotenskou jógu či plavání pro těhotné ženy. Maminkám těsně po porodu nově od září nabízí také lekce masáže miminek, které jsou vhodné například pro uvolnění a zklidnění miminka. Maminky se na lekci seznámí také se základy Baby Handlingu, což je koordinační cvičení, které podporuje správný psychomotorický vývoj dítěte.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, Šternberk, tisíc, porod

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.