pátek 26. dubna 2024 Oto

Podívejte se, kde všude proběhne rozsvícení vánočního stromu. Čekají vás koncerty i strom splněných přání

Dnes a v neděli se rozsvítí vánoční stromy v Jeseníku, Litovli, Šternberku a Uničově. Akce budou nabité bohatým kulturním programem.

Litovel

V pátek 30. listopadu se rozsvítí litovelský vánoční strom. Programu se můžete zúčastnit od 15:00. Akce proběhne na náměstí Přemysla Otakara. Program tradičně vyplní svým vystoupením děti z místních mateřských a základních škol a nakonec zazpívá pěvecký sbor Senzakord. Chybět nebude Ježíškova pošta, Ježíškovy dílničky DDM Litovel, pouštění skořápkových lodiček, výstupy na radniční věž a občerstvení. Zároveň přibude na náměstí i Strom splněných přání a můžete se zúčastnit i vánoční prohlídky radniční věže.

Uničov

Uničov nabízí bohatý kulturní program malým i velkým návštěvníkům. V pátek 30. listopadu se na Masarykově náměstí rozsvítí vánoční strom. Vystoupí zde děti ze Školy popového zpěvu Olomouc. Akci doprovodí i charitativní vánoční jarmark a vánoční koncert orchestru Václava Hybše. Program začíná v 17:00.

Jeseník

V neděli 2. prosince se na Masarykově náměstí v Jeseníku rozsvítí vánoční strom. Akce se můžete zúčastnit od 17:00 a samotné rozsvícení stromu proběhne o hodinu později. Těšit se můžete na koledy, básně s vánoční tématikou v podání Otakara Ševčíka a vystoupení dětí ze ZŠ v České Vsi. Poté předvede dramatický kroužek z EduArtu krátkou adventní divadelní scénku s písničkou. Po celou dobu trvání programu budou na náměstí stánky s občerstvením, které nabídnou teplé nápoje i něco k zakousnutí. Zajímavostí je, že podél radnice stojí čtrnáct menších smrčků, které postupně zdobí děti z mateřinek a prvního stupně základních škol na Jesenicku. Jeden ze stromů je určený pro veřejnost a lidé si na něj mohou pověsit vánoční ozdoby nebo přání. V neděli ve stejný čas proběhne v místním evangelickém kostele adventní benefiční koncert. Vystoupí zde pěvecký sbor Radost z Bělé pod Pradědem se sbormistryní Hanou Zápecovou. Taktovky se ujme Vlasta Ťulpíková, jako hosté vystoupí Adéla Veselá a Tomáš Zápeca. Výtěžek z koncertů, které budou probíhat i následující neděle, poputuje na pomoc nestátní neziskové organizaci Boétheia. Ta poskytuje sociální služby lidem bez domova a ohroženým sociálním vyloučením.

Šternberk

2. prosince se rozsvítí vánoční strom ve Šternberku. Na Hlavním náměstí bude program zahájen v 16 hodin, kde bude i zpěvák známý ze soutěže Superstar Martin Šafařík. Následovat bude vystoupení žáků ze Základní školy náměstí Svobody a Pěveckého sboru Šternberk. Samotné rozsvícení stromu proběhne o hodinu později. Smrk, který bude zdobit Hlavní náměstí po celé Vánoce, je ze Světlova. Sváteční večer uzavře vystoupení kapely Lake Malawi. Podívejte se na program zde.

 

 

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Vánoce, strom, rozsvícení, kultura, koncert

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.