čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Lékaři z Česka a Slovenska cvičně operovali klouby a vazy na třetím ročníku Artroskopické akademie

Šest desítek mladých lékařů z Česka i Slovenska se na konci listopadu sjelo do Přerova na třetí ročník Artroskopické akademie.

Cílem dvoudenní odborné akce, kterou pro lékaře pořádala Nemocnice Přerov, byla výměna zkušeností i praktický nácvik artroskopických zákroků, včetně živých videopřenosů na přednáškové sály nemocnice. „V průběhu prvního dne probíhaly praktické nácviky rekonstrukcí na modelech kloubů, resekce a sutury menisků, stabilizační výkony na ramenech, rekonstrukce rotátorových manžet, ale také několik možností plastik předních zkřížených vazů,“ prozrazuje MUDr. Pavel Přikryl,PhD., primář ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice Přerov.

Během druhého dne pak mladí lékaři, kteří nemohli být přímo na sále, průběh jednotlivých operací sledovali v přímém přenosu a mohli klást operatérům konkrétní i všetečné dotazy na jejich postup. „Účastníci  sledovali pomocí telemostu mezi konferenčním sálem a operačními sály v Přerově celkem čtyři operační výkony. S lektory Pavlem Sadovským a Norem Krajčovičem jsme předvedli konkrétně plastiku LCA typu allinside a tři rekonstrukce rotátorové manžety,“upřesnil Pavel Přikryl.

Dvoudenní konference se uskutečnila ve čtvrtek 22. a v pátek 23. listopadu a zúčastnilo se jí celkem 60 lékařů z České republiky a Slovenska. „Největším přínosem konference bylo předání zkušeností mladým začínajícím lékařům a také navázání osobních kontaktů, které jsou pro budoucí konzultace i spolupráci často nenahraditelné,“ uzavírá Přikryl.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, Přerov, klouby, vazy, operace, artroskopie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.