pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Úřední desky mají v Olomouci nově podobu tabletu s dotykovou obrazovkou. Jeden stojí půl milionu

Úřední desky mají v Olomouci nově podobu tabletu s dotykovou obrazovkou. Tyto tablety jsou k dispozici v podloubí radnice a před budovou magistrátu v Hynaisově ulici.

Cena jednoho zařízení včetně softwaru činí zhruba pět set tisíc korun. Proto jsou na místech, kde na ně vidí bezpečnostní kamery.

„Pořízení elektronických kiosků je plně v duchu naší snahy zavést do praxe maximum prvků Smart City. Podstatné je, že se jedná o praktické řešení, které občanům usnadní vyhledávání potřebných informací,“ uvedl k novince náměstek primátora Matouš Pelikán. „Jedná se o jednoduché a intuitivní řešení, které by nikomu nemělo činit potíže při ovládání,“ dodal Matouš Pelikán k ovládání tabletů.

„Podle zákona musí být kompletní úřední deska alespoň na jednom veřejně dostupném místě dostupná čtyřiadvacet hodin denně. Kdyby měla mít podobu vývěsky, byla by dlouhá šest set metrů,“ uvedl tajemník olomouckého magistrátu Jan Večeř, proto město zvolilo podobu tabletu.

Nové desky nabídnou stejné informace jako papírová úřední deska nebo webové stránky města. Můžeme zde však navíc zjistit polohu jednotlivých budov magistrátu, organizační strukturu jednotlivých odborů, ztráty a nálezy nebo potřebné informace na základě konkrétních životních situací.

Foto olomouc.eu, Pavel Konečný

Štítky město, úřední deska, tablet, smart city, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.