sobota 20. dubna 2024 Marcela

Silničáři uzavřeli Červenohorské sedlo pro kamiony. V Jeseníkách hustě sněží

Sever Olomouckého kraje dnes dopoledne zasáhlo silné sněžení. V horských polohách napadlo až deset centimetrů sněhu a na všech vozovkách Šumperska i Jesenicka se drží nový sníh.

Informoval o tom dispečer šumperské správy silnic, která se stará o vozovky druhých a třetích tříd. Policisté museli dopoledne na dvě hodiny uzavřít pro kamiony tah přes Červenohorské sedlo, řekla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Sněžit začalo v noci. Ráno silnice v Jeseníkách pokrývala vrstva rozbředlého sněhu, po dalším intenzivním sněžení na silnicích leží nový sníh. „Na Šumpersku hodinu sněží, na všech vozovkách je nový sníh, pouze v nejnižších polohách jsou silnice mokré. V horských polohách napadlo až deset centimetrů sněhu. V noci sněžilo na celém Jesenicku, oblačnost jde od Polska," uvedl šumperský dispečer.

Čerstvý sníh pokrývá také důležitou silnici přes Červenohorské sedlo, která spojuje Jesenicko a Šumpersko. „Zhruba na dobu dvou hodin, přibližně do 11:30, bude z důvodu provedení řádného ošetření vozovky pro kamionovou dopravu uzavřeno Červenohorské sedlo a to z obou stran," uvedla šumperská policejní mluvčí. Na Jesenicku správci silnic stále hlásí silné sněžení a upozorňují, že silnice jsou sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Kvůli sněhovým srážkám je snížena také dohlednost, upozorňuje Ředitelství silnic a dálnic. Sněhové přeháňky jsou podle správců silnic i na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku, silnice jsou zde zatím zpravidla holé a mokré. Ve vyšších polohách Šternberska leží místy rozbředlý sníh nebo sněhová vrstva do jednoho centimetru, opatrnost je na místě.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky uzavírka, Jeseníky, sedlo, kamión, sníh

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.