čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Město Olomouc má novou oficiální aplikaci. Její pilotní verze se již dá stáhnout do mobilu

Město Olomouc má novou oficiální aplikaci, která se jmenuje Moje Olomouc. Ta je nyní v testovací verzi ke stažení pro Android a iOS.

Současná podoba aplikace rozhodně není její konečná verze. Tvůrce aplikace, Lukáš Novák, který je absolventem Univerzity Palackého a stojí za úspěšnou univerzitní aplikací UPlikace, zdůrazňuje, že budou přibývat nové funkce. Občané by tak kromě kalendáře akcí, snadnému zaplacení lístku na MHD či článků z Olomouce mohli v budoucnu v aplikaci najít i možnost zaplacení odpadů online či vyřízení důležitých administrativních věcí, aniž by museli na úřad.

Velkou výhodou je fakt, že město je vlastníkem aplikace, takže ji může neustále vylepšovat a rozšiřovat. „Je to takový vánoční dárek Olomoučanům. Aplikace je personalizovaná podle role uživatele. Jiný obsah vidí student, a jiný zase turista, který přijede do města. Jsem rád, že už nyní lze přes aplikaci zaplatit parkovné, koupit jízdenku nebo použít Rekolo. Součástí je i formulář na hlášení závad," řekl náměstek primátora Matouš Pelikán.

Na aplikaci se podílela i Univerzita Palackého. „Zapojení univerzity do vývoje a správy aplikace je zcela logický krok, který vychází nejen z její významné role ve městě a regionu, ale také z potřeby rychlým a efektivním způsobem informovat občany a turisty o stovkách kulturních a sportovních akcí, za nimiž univerzita během roku stojí. Stejně tak oceňujeme možnost veřejně elegantně informovat o dění v oblasti vědy a výzkumu,“ řekl prorektor Univerzity Palackého Petr Bilík.

„Vývoj aplikace Moje Olomouc je na počátku, budeme proto rádi za zpětnou vazbu od uživatelů, aby s každou novou verzí pomáhala lidem číl dál více a byla uživatelsky příjemnější," řekl Lukáš Novák. 

Autoři

Štítky aplikace, Moje Olomouc, mobil, Univerzita Palackého, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.