pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Opilá řidička se zadívala do zpětného zrcátka, přejela do protisměru a nabourala do stromu. Přišla o řidičský i technický průkaz

Ve čtvrtek před desátou hodinou večer došlo v Souhradní ulici v Lipníku nad Bečvou k dopravní nehodě. Dvaatřicetiletá řidička řídila pod vlivem alkoholu a nabourala do stromu.

Žena ve zpětném zrcátku kontrolovala dopravní situaci a přitom se nevěnovala plně řízení. Kvůli tomu přejela do protisměru a poté vlevo mimo silnici. Tam s autem narazila čelně do stromu. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo.

„Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Provedenými dechovými zkouškami policisté u ženy změřili hodnoty 1,68 a 1,76 promile alkoholu v dechu. Odborné lékařské vyšetření ke zjištění ovlivnění žena odmítla. Pro své jednání je nyní podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek. Za ten jí v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Po prohlídce technického stavu policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci poškozeného vozidla. Dále policisté na místě zadrželi také řidičský průkaz opilé řidičky,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, Lipník, policie, alkohol

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.