sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Zábřehu byla vyhlášena soutěž o nejhezčí vánoční výzdobu ve městě. Zapojit se můžete do konce roku

Vedení radnice v Zábřehu na Šumpersku vyhlásilo soutěž o nejhezčí vánoční výzdobu ve městě. Obyvatele tím chce pobídnout ke snaze ozdobit své domy či byty a zpříjemnit tak vánoční atmosféru i svému okolí.

Podobnou soutěž vyhlásilo město v létě, kdy hledalo nejkrásněji rozkvetlé okno či balkon. Vyhodnocení soutěže se uskuteční první týden v lednu, výherce s nejhezčí vánoční výzdobou vybere nezávislá komise, informovala mluvčí radnice Lucie Mahdalová. Město Zábřeh chce ocenit snahu obyvatel, kteří se rozhodli přispět ke zkrášlení veřejného prostoru. „Touto aktivitou zpříjemňují občané nám všem, zejména pak těm nejmenším, vnímání nejkrásnějších svátků v roce, vnímání Vánoc. Proto věřím, že v čase rozjímání a klidu najdou občané také odhodlání se do soutěže zapojit," uvedla Mahdalová.

Soutěže se mohou zúčastnit občané, kteří obývají dům či byt na území města včetně místních částí. Soutěžní fotografie se jménem, adresou a telefonem mohou zasílat do zpráv na facebookovém profilu Město Zábřeh nebo na e-mailovou adresu soutez@muzabreh.cz do 31. prosince, doplnila mluvčí. Radnice loni investovala do nové výzdoby. Město na první adventní neděli rozzářila stovka světelných vloček, světelných kabelů i závěsů.

Největší obdiv sklízejí trojrozměrní andělští trubači. „Nová výzdoba stála kolem 1,2 milionu korun a město ji kupovalo po 20 letech," uvedla mluvčí. O zkrášlení veřejného prostoru se město stará celý rok. Loni na podzim například vyzvalo obyvatele k hromadnému sázení krokusů na travnatých plochách. Letos na jaře tak vykvetlo na 1500 krokusů. O akci byl velký zájem, i přes nepřízeň počasí vyrazila do ulic stovka dobrovolníků, kteří si cibulky rozebrali za pár minut.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Zábřeh, radnice, soutěž, výzdoba, Vánoce

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.