čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Na adventní trhy do Olomouce zavítaly desítky tisíc lidí, nejvíce jich přišlo v polovině prosince

Adventní vánoční trhy v Olomouci zase slaví úspěch, co se jejich návštěvnosti týče. Podle informací z radnice se jich zůčastnily desítky tisíc lidí jak z tuzemska, tak i zahraničí.

Nejpočetnější zástupy návštěvníků mířily na Horní a Dolní náměstí během prvních tří adventních víkendů. Podle pracovníků Informačního centra Olomouc byla úplně největší návštěva v centru města o víkendu 15. a 16. prosince. Celková návštěvnost vánočních trhů se počítá v desítkách tisíc, jen do kanceláře informačního centra přicházelo kolem tisícovky lidí denně. „Ptali se nejen na program trhů a na možnosti občerstvení, ale třeba také na toalety. Ty sice na Horním náměstí byly, turisté je ale často nemohli najít,“ uvedla vedoucí Informačního centra Olomouc Jitka Lučanová. „Turisté často spojují návštěvu vánočních trhů s prohlídkou města. Zajímají se o to, co dalšího v Olomouci mohou vidět, ptají se na památky, výstavy a jiné cíle,"

Trhy skončily 24. prosince, v současné době se postupně demontují stánky. Některé stánky s punčem a občerstvením ještě zůstávají v provozu.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky vánoční trhy, návštěvnost, olomouc, turismus

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.