čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Muž nestihl včas zareagovat na řidiče, který jel před ním a chtěl odbočit. Přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím autem

29. prosince dopoledne se stala dopravní nehoda na silnici mezi Jindřichovem a Potůčníkem u odbočky na Pusté Žibřidovice.

Řidič auta značky Volkswagen Polo jel ve směru od Jindřichova na Potůčník, ale nestihl včas reagovat na řidiče, který jel před ním a chtěl odbočit vlevo na Pusté Žibřidovice. Vzhledem k tomu, že chtěl předejít zadnímu nárazu, částečně vybočil do protisměru. Tento manévr se mu však nevyplatil, protože se mu nepodařilo zabránit střetu s protijedoucím Volvem, ve kterém cestovaly tři osoby. 

„Při nehodě se řidič Pola lehce zranil. Zdravotnickou záchrannou službou byl přepraven k ošetření do šumperské nemocnice. Orientační dechové zkoušky, kterým se na místě oba řidiči podrobili, vyloučily, že by usedli za volant pod vlivem alkoholu. Škoda na voze Volkswagen Polo byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun, na voze Volvo na 250 tisíc korun. Nepozornému řidiči policisté uložili pokutu,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, Potůčník, Jindřichov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.