pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V přerovské porodnici se narodilo první dítě letošního roku, jmenuje se František Max

Prvním miminkem narozeným v roce 2019 v Nemocnici Přerov je chlapec František Max. Narodil se 1. ledna po poledni, konkrétně v čase 13:26, s porodní váhou 2834 gramů a mírou 48 centimetrů. Jeho maminka, první rodička letošního roku, přijela do porodnice rodit z obce Lipná u Potštátu.

Více než třicetikilometrová cesta, kterou letošní první rodička při cestě do porodnice absolvovala, přitom není u nastávajících maminek v Nemocnici Přerov nijak výjimečná. S oblibou zde totiž dojíždějí rodit maminky z Lipníku nad Bečvou, Hranic na Moravě, Olomouce, Kroměříže i Holešova.

Porodnice Nemocnice Přerov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampa. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.  Porodnice je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň organizuje předporodní kurzy, cvičení před i po porodu a intenzivně podporuje kojení.

Tisková zpráva

Štítky porodnice, Přerov, dítě, narození

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.