čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Téměř dvacet koní pobíhalo po Šumperku. Zpět na pastviny je nasměřovali policisté

Skoro dvacetičlenné stádo koní ve středu překvapilo v ulicích na okraji Šumperka místní obyvatele. Zvířata se vydala do města z nedalekých pastvin na Bludovečku, kde využila technické závady na ohradníku. Koně se v Šumperku pohybovali v okolí krematoria a nemocnice, policistům se je podařilo bez újmy nasměrovat zpět na pastviny. Informovala o tom mluvčí šumperské policie Jiřina Vybíhalová.

Stádo koní se v okolí šumperského krematoria objevilo ve středu dopoledne. „Policisté netradiční skupinku účastníků silničního provozu zaznamenali na ulici Zábřežské, kde se ji podařilo nasměrovat na parkoviště u šumperské nemocnice a odtamtud zpět směrem k pastvinám na Bludovečku," uvedla policejní mluvčí.

Podle policistů se akce odehrála poměrně rychle, "čtyřnozí uprchlíci" byli asi po 20 minutách předáni majitelům k ustájení. „K jejich rychlému návratu bezesporu přispěl vůdce skupiny, který po setkání s policisty nabral správný směr," podotkla policejní mluvčí. Během netradičního policejního zásahu ani v souvislosti s pohybem koní nenastala žádná újma na zdraví ani škoda na majetku, dodala Vybíhalová.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, příroda, kuriozity, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.