sobota 20. dubna 2024 Marcela

AKTUÁLNĚ: Mléko z havarované cisterny přečerpávají hasiči. Sjezd u Přáslavic zůstává uzavřen

, aktualizováno 4. ledna 2019, 14:59

Dnes před půl šestou ráno došlo k nehodě cisterny s mlékem na 281. kilometru dálnice D35 ve směru od Ostravy na Olomouc na sjezdu na Přáslavice. Sjezd zůstává uzavřený, na místě zasahují hasiči.

„Devětapadesátiletý řidič cisterny sjížděl z dálnice a vyjel se soupravou vpravo mimo komunikaci, kde se převrátil. Vozidlo zablokovalo oba jízdní pruhy ve směru na Olomouc a přívěs zůstal v příkopě. Řidič se na místě podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Při nehodě byl zraněn řidič kamionu, který byl převezen do FN v Olomouci," popsal průběh nehody mluvčí policie Libor Hejtman.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o nehodu cisterny s návěsem, která převážela mléko. Cisterna sjela do příkopu a převážené mléko z ní částečně uniklo. Hasiči zajistili havarovanou cisternu proti vzniku požáru a zjišťovali, kolik mléka z cisterny a návěsu přesně uniklo. Podle dostupných informací by to mělo být asi 15 kubíků, což je asi polovina převáženého nákladu," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Obě jednotky hasičů se vrátily zpět na své základny a čeká se na příjezd pracovníků životního prostředí a majitele firmy, kteří budou rohodovat o dalším postupu. Po dobu šetření nehody byl a stále je uzavřen sjezd z dálnice D35 na Přáslavice na 281. kilometru. Nájezd na dálnici D35 u EXITU 281 ve směru od Olomouce byl sveden do jednoho pruhu.

Aktualizace k druhé hodině odpolední

„Těsně před devátou hodinou ranní byli hasiči z Olomouce povoláni zpět na místo události, protože bylo potřeba přečerpat uniklé mléko z jímek do připravené nádoby. Přečerpání mléka, které z cisterny neuniklo, si řešil majitel. Vyprošťování vozidla bude zajišťovat specializovaná firma,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto HZSOL

Štítky nehoda, cisterna, havírie, mléko, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.