čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V prostějovské nemocnici se loni narodilo 895 dětí. Je to o téměř čtyřicet víc než v roce 2017

Celkem 895 dětem pomohli v loňském roce na svět zdravotníci Nemocnice Prostějov, která patří do skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 434 děvčat a 461 chlapců, z toho dva páry dvojčat. První miminko roku 2019, malá Adéla, pak přišla v této porodnici na svět 1. ledna v 15 hodin a 14 minut.

Ve srovnání s rokem 2017, kdy přišlo na svět 859 dětí, porodnost v prostějovské nemocnici o téměř čtyři desítky vzrostla. Nejplodnějším měsícem byl červenec, nejméně dětí se naopak narodilo v lednu.

Prvním miminkem narozeným v roce 2019 se stala v Nemocnici Prostějov holčička Adéla. Narodila se 1. ledna odpoledne, konkrétně v čase 15:14, s porodní váhou 3100 gramů a mírou 49 centimetrů. Její maminka přijela do prostějovské porodnice rodit z dvanáct kilometrů vzdálené obce Brodek u Prostějova. Do prostějovské porodnice však běžně dojíždějí rodičky i z větších vzdáleností, například z Olomouce, Kroměříže, Přerova, Vyškova či Blanska.

Porodnice Nemocnice Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. Porodnice Nemocnice Prostějov je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Tisková zpráva

Štítky porodnost, děti, porodnice, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.