sobota 20. dubna 2024 Marcela

Úlovky zlodějů z vykradených sklepů: Babetta, lyžařská helma a sedm a půl litru meruňkovice

Olomoučtí policisté v pátek přijali oznámení o vloupání do sklepa, a to v ulici Javoříčská. Pachatel odtamtud ukradl moped a lyžařskou helmu. Ve Šternberku se také kradlo ve sklepě, odcizeny byly litry meruňkovice.

Zloděj si nejprve musel poradit se zámkem na vstupních dveřích do společných sklepních prostor, kde poškodil cylindrickou vložku. Poté z jednoho sklepa ukradl moped (Babetta 210), lyžařskou helmu a také lankový zámek. „Svým jednáním způsobil škodu za osm tisíc korun. Věc šetříme pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Za takové jednání hrozí pachateli, v případě prokázání viny a odsouzení, mimo jiné až tříletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Druhý lapka úřadoval v panelovém domu v ulici Nádražní ve Šternberku. „Předmětem jeho zájmu se v tomto případě stala domácí pálenka, kvůli které musel překonat visací zámek zajišťující dveře jedné ze sklepních kójí. Zmizet mělo asi sedm a půl litru meruňkovice v hodnotě za bezmála 1400 korun,“ dodala Vybíhalová.

Autoři | Foto Facebook Babetta gang

Štítky krádež, sklep, Babetta, policie, alkohol, meruňkovice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.