pátek 29. března 2024 Taťána

Z přítele se vyklubal agresor. Ženu mlátil, nešetřil nadávkami ani před dětmi a omezil jí kontakt s rodinou

Dvaatřicetiletý muž byl obviněný jesenickými kriminalisty ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společné domácnosti.

Muž od začátku minulého roku ubližoval své družce. Za zavřenými dveřmi bytu ji velmi hrubě vulgárně urážel a fyzicky napadal. Často v přítomnosti dětí. Jeho agrese se stupňovala s jednotlivými útoky. Postupem času hrubé nadávky a rozbíjení nábytku či věcí v domácnosti, přešly ve sledování pohybu jeho družky. Muž jí kontroloval elektronickou komunikaci a omezoval kontakt s její rodinou a přáteli. Navíc svévolně disponoval s jejími penězi.

PSALI JSME: Nejčastější oběti domácího násilí jsou ženy a děti. Podívejte se, jak najít cestu ven z kolotoče teroru

Celé týrání bylo doplněno fyzickým napadáním všeho druhu. Kvůli tomu žena utrpěla viditelná zranění, ale lékařské ošetření nevyhledala. Obávala se totiž výhrůžek svého druha a dalšího napadení. Agresor totiž řekl, že pokud o tom někomu řekne, stane se jí něco nepříjemného a nejen jí, ale i dětem.

V prosinci po sérii dalších útoků žena sebrala odvahu a zavolala na tísňovou linku. „Policisté pak po vyhodnocení zjištěných okolností využili svého zákonného oprávnění a násilného muže vykázali ze společného obydlí. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži za takové jednání podle trestního zákoníku až osmiletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky teror, násilí, domácí násilí, policie, žena, děti, agrese, vyhrožování

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.