čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VÍKEND PODLE DRBNY: Protančete se pátkem v rytmu samby, zkuste štěstí v tombole na mysliveckém plesu a vemte děti na tučňáky

Ani zima nemůže být důvod k nudě. I tento víkend nás v Olomouckém kraji čekají parádní akce. Můžete vyrazit na ples myslivců nebo se naučit slavný tanec samba. A ani děti nebudou o zábavu ošizeny.

PÁTEK

Myslivecký ples v Haňovicích startuje od 20:00. Ples se koná v místním kulturním domě a k tanci a poslechu zahraje hudební skupina ROXY. Čeká vás bohatá myslivecká kuchyně a štědrá tombola.

Na Samba taneční večer vás zvou pořadatelé akce do restaurace Prostor v Prostějově. Nevadí, že je leden! Samba vás spolehlivě rozehřeje a myšlenkami přenese na proslulý karneval v Rio de Janeiru. Na vlně latinskoamerických tanců můžete strávit celý večer. A že sambu neumíte? Nevadí, protože vás ji naučí. Vstupenka vás vyjde na 70 korun a dresscode je lehce společenský. Na celý večer bude zajištěný fotograf. Rezervovat svůj stůl můžete přes pořadatele Karla Entnera.

Harmonogram:

19:00 – Začátek
19:30 – Předtančení ZUŠ
20:00 – Výuka samby
21:30 – Standard latina
22:30 – Volná zábava



 

Olma Cup 2019 mezinárodní turnaj mladších žáků započne dnes v 18:00 ve sportovní hale Na Letné ve Velké Bystřici. První zápas proběhne se slovenským týmem ŠKP Bratislava. Půjde o první přípravný turnaj v novém roce s účastí družstev z celé ČR a SK. Turnaj trvá až do neděle. V sobotu 12. ledna jste zváni na skvělou impro šou v podání divadla IMPRO ODVAZ již od 20:00 na školní hale.

SOBOTA

V obchodním centru Olomouc CITY a Amazonii budou v sobotu probíhat tvořivé dílničky pro děti, a to každou sobotu. Liché soboty v centrálním prostoru Olomouc CITY a sudé soboty v Amazonii. Každý měsíc bude jiné téma dílniček.

Lednový program je následující:

 5. 1. 2019 - 9:30 - 11:30  Malování na kameny (Amazonie)
12. 1. 2019 - 15:00 - 17:00   Vyrábíme krmítko (prostor u eskalátorů)
19. 1. 2019 - 9:30 -11:30   Foukací draci (Amazonie)
 26. 1. 2019 - 15:00 - 17:00  Tvarováček (prostor u eskalátorů)

NEDĚLE

Do Moravského divadla dorazí tučňáci! Přesněji představení pro děti s názvem Tučňáci na arše. Zajít s dětmi na tuto pohádku můžete v neděli v 10 nebo 14 hodin. Příběh vypráví o tom, jak lidé a zvířata hodně zlobili. Stále se hádali a byli nevděční. Tak se Bůh naštval a seslal potopu. Noe se rozhodl všechna zvířata zachránit, a tak je pozval na svou archu, a to od každého druhu po dvou kusech. Samozřejmě pozval i tučňáky, ale ne každý ví, že to s němi není nikdy lehké. Hodně zlobí a jen tak nepřestanou, ale zato jsou příkladnými kamarády. 

Příběh o třech srandovních tučňácích a jedné moc upracované holubici je plný humoru i laskavého poučení. Přesně tak, jak to má ve správné pohádce být. Díky přátelství dokážou tihle tři tučňáčí kamarádi překonat každou nástrahu a obtíž a vy jim budete fandit až do konce. Tučňák tučňáka nikdy neopustí. Délka představení je 80 minut včetně přestávky.

 

Autoři | Foto pixabay.com, Facebook: Házená Velká Bystřice - mladší žáci, moravskedivadlo.cz

Štítky kultura, děti, zábava, víkend, volný čas, umění, kino, divadlo, sport

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.