pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Mattoni 1/2Maraton Olomouc slaví desáté narozeniny. Polovina registrací už je pryč

Olomoucký půlmaraton letos slaví deset let. Stal se největším regionálním půlmaratonem v České republice a je jednou z nejvýznamnějších společenských událostí našeho kraje. Při této příležitosti dostanou běžci speciální dárek. Letošní kampaň bude navíc rozšířená o soutěže a výzvy pro běžce.

„Rychlá trať, na kterou jsou běžci v Olomouci zvyklí, zůstane zachována a zároveň letos dojde k navýšení počtu startovních čísel. Půlmaraton a dm rodinný běh poběží dohromady více než deset tisíc závodníků,“ uvedl manažer závodu Tomáš Coufal.

FOTOGALERIE: Každý z běžců je vítěz! Podívejte se na fotky ze včerejšího půlmaratonu

Desátý ročník Mattoni 1/2Maratonu Olomouc se uskuteční v sobotu 15. června a odvysílá ho Česká televize. Nebude chybět ani tradiční rodinný běh. Registrovat se můžete zde. Běžci by však neměli s registrací otálet příliš dlouho, zhruba polovina z celkové kapacity závodu už je v současnosti vyprodána.

O daném víkendu si do Olomouce najde cestu až třicet tisíc sportovních nadšenců. Součástí programu bude také největší moravský veletrh sportovních potřeb a zdravého životního stylu – Moravia Sport Expo, který bude probíhat na olomouckém výstavišti Flora.

Foto Michaela Valsová

Štítky půlmaraton, sport, běh, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.