pátek 26. dubna 2024 Oto

Falešní policisté zastavili řidiče a chtěli mu udělit pokutu za překročení rychlosti

Dva muži ve věku šestadvaceti let, pocházející z Olomoucka, jsou podezřelí z trestného činu přisvojení pravomoci úřadu. V pátek 4. ledna se v noci muži vydávali za policisty.

Falešní policisté za pomoci výstražného světla, které měli umístěné na autě, zastavili osobní auto a po třiadvacetiletém řidiči požadovali doklady a zaplacení pokuty. Nejprve muži udělili pokutu ve výši sedm set, poté čtyři sta korun, a to za to, že údajně překročil rychlost. Mladíkova spolujezdkyně však požádala falešného policistu o prokázání příslušnosti k Policii České republiky, a nebo alespoň vypsání strvrzenky o zaplacení pokuty. Odpovědí ženě bylo to, že je tedy pro tentorkát nechá odjet.

Poté podvodník nastoupil do auta ke svému kumpánovi a společně odjeli. Řidiči nevznikla žádná škoda a tento incident zastavený řidič nahlásil na policii. Policisté se případem začali zabývat a pečlivě prověřovali všechny získané informace. Žádnou z nich nepodcenili a díky tomu se během několika hodin podařilo zjistit, kdo jsou oni falešní policisté.

Jednalo se o dva muže ve věku šestadvacet let z Olomoucka. Oba, důvodně podezřelí z uvedeného protiprávního jednání, se ke skutku doznali. Řidič vozidla policistům dobrovolně vydal maják, který použili k zastavení vozidla, jako věc důležitou pro trestní řízení. V současné době probíhají další úkony trestního řízení. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí oběma podezřelým trest odnětí svobody až na dvě léta,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, falešní policisté, maják, světlo, pokuta, podvod

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.