pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Seniorovi, který udusil svou nemocnou manželku, hrozí až dvacet let za mřížemi

Policisté ukončili vyšetřování rodinné tragédie v Prostějově, kdy loni v červnu zabil podle nich sedmasedmdesátiletý muž svou vážně nemocnou manželku.

Kriminalisté navrhli obžalovat jej z vraždy, řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. K činu se muž přiznal hned po zadržení. Motivem zřejmě byl špatný zdravotní stav jeho o tři roky mladší manželky, se kterým se muž nedokázal smířit. Hrozí mu až 20 let vězení. „Vyšetřování případu bylo ukončeno. Krajští kriminalisté spis postoupili Krajskému státnímu zastupitelství v Brně s návrhem na podání obžaloby pro spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy," uvedl policejní mluvčí.

PSALI JSME: Seniora, který udusil včera svou nemocnou ženu, kriminalisté obvinili z vraždy

Muž je souzen v přísnějším druhém odstavci, podle kriminalistů čin spáchal s rozmyslem nebo po předchozím uvážení. Policisté začali podezřelou smrt čtyřiasedmdesátileté ženy vyšetřovat v polovině června na základě podnětu záchranné služby, která byla na místo přivolaná. Policisté tehdy uvedli, že žena pravděpodobně zemřela na následky dušení.

K činu se podle policistů doznal manžel zavražděné. Nebyl pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek a podle policie činu nepředcházel ani žádný konflikt. „Z předběžně zjištěných skutečností vyplývá, že k činu sedmasedmdesátiletého muže dohnalo zoufalství z dlouhodobě neutěšeného zdravotního stavu jeho manželky," uvedl již dříve Hejtman. Senior s policisty od samého počátku vyšetřování aktivně spolupracoval. Vzhledem k tomu kriminalisté nežádali, aby byl umístěn do vazby.

Autoři

Štítky vražda, manželka, senior, vyšetřování, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.