středa 1. května 2024 Svátek práce

VÍKEND PODLE DRBNY: Zajděte si na hasičský ples, navštivte Univerzitu Palackého nebo Cosplay festival

Tento víkend se otevřou brány všech fakult Univerzity Palackého. Za zábavou se můžete vydat na hasičský ples nebo Cosplay festival. S dětmi pak vyrazte třeba na maškarní festival.

PÁTEK

XVI. Hasičský ples v Senici na Hané se bude konat dnes ve 20 hodin, a to v sále kulturního domu. Večerem vás provede skupina Black Rose a čeká na vás i bohatá tombola a občerstvení. Vstupné vás vyjde na 80 korun a místenka na 20 korun. Tradičně se můžete těšit na veselý, kulturní program.

SOBOTA

Den otevřených dveří Univerzity Palackého startuje v sobotu v 9:00 a potrvá do 14:00. Pokud přemýšlite kam po střední škole nebo si chcete dodělat vysokou, tak se této akce určitě zúčastněte. V tento den se otevřou brány všech osmi fakult Univerzity Palackého, stejně jako univerzitní knihovna, Pevnost poznání, Správa kolejí a menz UP a UPoint. Dozvíte se o vše o více než třech stovkách studijních programů a dostanete se do běžně nepřístupných prostor. Naskytne se vám jedinečná možnost navštívit koleje, popovídat si se studenty nebo se za pár korun najíst v hlavní menze Univerzity Palackého. Bezplatná autobusová linka vás přepraví mezi fakultami a díky mobilní aplikaci pro uchazeče o studium se dozvíte mnohem víc. V UPointu na Horním náměstí pro vás bude přichystaná čokoláda a punč zdarma.

Cosplay festival Olomouc 2019 v duchu Japonska se uskuteční v sobotu v Šantovce. Zúčastnit této akce se můžete od 10 do 18 hodin. S hrdiny z počítačových her, filmů nebo komiksů se budete moci vyfotit. Vstup na akci je zdarma. Cosplay je zkratka z anglických slov costume play, což znamená kostýmová hra. Nejde jen o kostým, ale i o herecký výkon. Cosplayer má propracovaný kromě kostýmu i charakter postavy - snaží se napodobit její chování, pohyb i řeč. 

PSALI JSME: Cosplay festival v Olomouci se letos ponese v duchu Japonska. S hrdiny z fiktivních světů se můžete vyfotit

Jaký program na vás čeká?

- Vytvoříte si zajímavé skládanky z papíru (origami)
- Odnesete si nebo si sami vytvoříte vzkaz z japonských znaků (kaligrafie)
- Vyzkoušíte si japonský šerm (kendó)
- Objevíte japonskou animovanou tvorbu (manga/anime)
- Dáte si japonský čaj (Maid café)
- Potkáte své oblíbené superhrdiny
- Odnesete si suvenýrek (outofmana.cz)

Maškarní karneval pro děti započne v sobotu ve 14:00 a potrvá do 18:00. Pokud se chcete s dětmi pobavit, zajděte do Tělovýchovné jednoty Sokol v Nemilanech. Čeká vás tu odpoledne plné zábavy a her. O hudbu se postará DJ Jindra. Dospělí zaplatí 50 korun a děti mají vstup zdarma.

NEDĚLE

Zajděte s dětmi do kina na novou pohádku Raubíř Ralf a internet. V Premiere Cinemas proběhne pohádková neděle a vybrat si můžete ze čtyř promítacích časů. Tato Disneyovka vypráví příběh známého videoherního záporáka Ralfa a jeho rošťácké kamarádky Vanilopky von Šmak. Společně musí podniknou napínavou a riskantní cestu po světové počítačové síti, aby našli náhradní část do videohry Cukrkáry. Po cestě potkají nové občany internetu a zažijí pořádné dobrodružství.

Autoři | Foto Facebook: SDH Senice na Hané, Univerzita Palackého, Galerie Šantovka Olomouc, pixabay.com, YouTube.com

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.