pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Na tramvajové zastávce ležel silně opilý muž. Po příjezdu hlídky došlo ke konfliktu a pokusu o napadení strážníka

Kamerovým systémem byla včera před osmou hodinou večer zachycena ležící osoba na tramvajové zastávce v ulici Jeremenkova.

Strážníci na místě oslovili pětapadesátiletého muže, který byl značně pod vlivem alkoholu. Jediným řešením byl transport opilého muže na protialkoholní a záchytnou stanici. Při čekání na převozovou službu uslyšela hlídka křik osob z nástupní plochy, kde přijíždějí tramvaje.

Poté co se hlídka prodrala davem, spatřila dva muže, mezi kterými docházelo k fyzickému konfliktu. Jeden ze strážníků mezi muže vstoupil a vyzval je, aby zanechali protiprávního jednání. V tu chvíli se starší z dvojice pokusil napadnout strážníka a to úderem pěstí do obličeje, ten se však ráně vyhnul a muže zpacifikoval. Co bylo důvodem konfliktu mezi dvojicí, se hlídce nepodařilo zjistit,“ řekl policejní mluvčí Petr Čunderle.

Po příjezdu převozové služby byl útočník převezen na protialkoholní a záchytnou stanici, kde mu bylo naměřeno 2,84 promile alkoholu v dechu. „Stejné cesta také čekala muže, kvůli kterému strážníci na místo vyjížděli. Tento pro změnu nadýchal na záchytce hodnotu rovné tři promile,“ dodal Čunderle.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky alkohol, promile, policie, napadení

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.