pátek 29. března 2024 Taťána

Kvůli sněhu se uzavřel park Michalov i městský hřbitov v Přerově. Lidé by při pobytu venku měli být opatrní

Kvůli velkému množství sněhu, který spadl v noci na dnešek, uzavřeli dnes zástupci Přerova park Michalov i městský hřbitov. Důvodem je především snaha o bezpečnost lidí, které by mohly poranit větve padající pod nánosem sněhu.

V ostatních městech podobná opatření nejsou, zástupci radnic však vyzývají obyvatele k obezřetnosti. V Přerově a okolí napadlo během noci a rána místy až patnáct centimetrů těžkého mokrého sněhu. „Upozorňujeme občany, že silná sněhová nadílka způsobuje pád větví ze stromů - proto by se měli po Přerově pohybovat obezřetně. Vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám je uzavřen i park Michalov a uzavřena je rovněž hlavní brána městského hřbitova. Pro obřady je hřbitov otevřen ze strany zimního stadionu, přístupné je i horní parkoviště u obřadní síně," uvedla mluvčí radnice.

Na opatrnost upozorňuje obyvatele i olomoucká radnice. Vstup však dosud na žádná místa neomezuje. „Vzhledem k současnému charakteru počasí, kdy se postupně otepluje a střechy domů a dalších objektů jsou přitom zasypány vrstvami sněhu, upozorňujeme občany, aby dbali zvýšené opatrnosti. V současnosti reálně hrozí možnost nekontrolovaných pádů sněhových převisů ze střech," řekla mluvčí magistrátu Radka Štědrá. Podotkla, že v potaz je třeba brát i další rizika.

Lidé by měli dbát při pobytu venku zvýšené pozornosti zejména na větve a stromy, které se mohou lámat a padat pod tíhou nového sněhu. Totéž platí v dopravě, hrozí pády větví například na zaparkovaná vozidla," dodala mluvčí. Husté sněžení Olomoucký kraj po předchozím výrazném oteplení a dešti zasáhlo v neděli večer.

Například ve vyšších polohách Prostějovska napadalo deset až dvanáct centimetrů sněhu. V horských okresech Jeseník a Šumperk je vrstva čerstvého sněhu ještě o několik centimetrů vyšší. Počasí zkomplikovalo dopravu. Hasiči v Olomouckém kraji od nedělního včera kvůli hustému sněžení zatím evidují zhruba pět desítek výjezdů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, park, hřbitov, Přerov, počasí

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.