čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VÍKEND PODLE DRBNY: Zúčastněte se soutěže v pojídání jitrnic, seznamte se s prací záchranných složek nebo vezměte děti na pohádku

Máte rádi jitrnice a škvarky? Pak nemůžete chybět na zabijačkových hodech. Pro děti je program na tento víkend bohatý a možností spousta. A pokud chcete vypustit páru po pracovním shonu, tak si zajděte zařádit na dnešní rockový koncert.

PÁTEK

Pokud jste milovníci trošku drsnější hudby, pak si zajděte na dvojkoncert revivalových skupin Nirvana Czech Tribute Band a Green Day Bros. Ten proběhne dnes od 20:00 v Zámeckém klubu v Hranicích. Obě skupiny jsou velkými fanoušky kapel, které autenticky napodobují. Kapela Nirvana Czech Tribute Band nabídne skvělé představení díky identickému napodobení Kurta Cobaina, a to hlasem i vizáží. V kapele hraje krásná, mladá bubenice. Kapela Green Day Bros. byla založena roku 2013. Zpěvák a kytarista Dan Režný je hlasově i vizuálně podobný Armstrongovi. Skupina hraje v triu to nejlepší z repertoáru svého amerického vzoru.

SOBOTA

Zabijačkové hody se chystají na Poděbradech od 10:00. Bude to už sedmý ročník této oblíbené akce. Čeká vás spousta masných dobrot, a to jak studených na doma, tak teplých, které zaručeně uspokojí vaše chutě. Letos poprvé proběhne soutěž největších jedlíků jitrnic. Přihlásit se může každý na telefonním čísle 734 384 635. Tak přijďte ochutnat škvarky, jitrnice a maso z udírny.

S dětmi můžete zajít na program Kouzelnické soboty do kina Metropol, podpoříte tak dobrou věc. Výtěžek ze vstupného totiž poputuje na pomoc dětem se školními a výchovnými potížemi, do Rodinného centra, které provozuje olomoucké P-centrum. Akce se koná v rámci projektu Pomáhejme s Tramtarií.


Program:
14:30 výtvarná dílnička
15:00 O popleteném kouzelníkovi / pohádka
15:45 fotokoutek, malován na obličej
16:20 vystoupení kouzelníka Karla Pomahače
17:00 konec programu

 

Druhý víkend se bude konat akce Hrdinové regionu pro malé i velké. Policie, hasiči, záchranáři a další seznámí veřejnost se svou prací za pomoci mnoha ukázek. Od 13:00 je připraven bohatý program.

PSALI JSME: FOTO/VIDEO: Policie, hasiči i záchranáři v Šantovce. Druhý víkend Hrdinů regionu se blíží

NEDĚLE

V neděli v 16:00 se můžete s dětmi vydat do Arcidiecézního muzea na pohádku O velikém čaroději. Příběh vypráví o Tamanovi, který je prostý, ale hodný chlapec z hor. Jednoho dne je vyslán na zkušenou do světa. Osud mu však do cesty přihraje možnost vstoupit do učení k mistru černokněžníkovi. Taman nemá moc na výběr a chce se ze služby dostat za svou milou Aničkou. Po skončení loutkového představení mohou děti navštívit dílničku a něco pěkného vyrobit. Vstupné je 80 korun. Více informací naleznete zde.

Autoři | Foto Facebook Zámecký klub, olomoucké Poděbrady, P-centrum, Hrdinové regionu, Muzeum umění Olomouc

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.