čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Přerov upozorňuje na hlukovou vyhlášku. Akce se konají do desáté večerní, může být ale udělena výjimka

Pořadatelé venkovních kulturních akcí, kteří se chystají protáhnout třeba koncert či hodovou veselici do pozdních nočních či ranních hodin, musejí nahlásit svůj záměr přerovskému magistrátu. Všechny společenské akce, konající se v Přerově nebo v jeho místních částech, by měly být ukončeny do desáté hodiny večerní. Kdo chce překročit zákonem stanovenou dobu nočního klidu, musí požádat do konce března o výjimku.

„Hluková vyhláška platí v Přerově od roku 2017. Její součástí se každý rok mohou stát akce, stanovené jako výjimečné případy. Proto vyzýváme zástupce organizací či spolků, aby se nám včas ozvali,“ řekl Zdeněk Daněk z přerovského magistrátu, na jehož adresu zdenek.danek@prerov.eu je možno směřovat žádost. Její součástí by měly být tyto náležitosti: název akce, její pořadatel, doba a místo konání, čas zahájení a ukončení, odhadovaný počet účastníků - a význam pro město a jeho občany.

„Nemělo by se jednat třeba o soukromé oslavy či svatby, ale o veřejné produkce většího významu pro veřejnost, které se konají od jara do podzimu venku,“ doplnil přerovský primátor Petr Měřínský.

Tisková zpráva

Štítky hluk, vyhláška, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.