pátek 29. března 2024 Taťána

Jaké jsou podmínky v olomouckých domácnostech? To bude zjišťovat Český statistický úřad

Český statistický úřad letos organizuje výběrové šetření životních podmínek českých domácností. Jde o získání dlouhodobě srovnatelných údajů o sociální a ekonomické situaci obyvatel. Šetření probíhá do 26. května 2019.

V Olomouckém kraji bude navštíveno 667 domácností

Od šestření se celorepublikově zapojí 11 452 domácností, z nichž se 6 702 zúčastnilo šetření již v minulých letech. Domácnosti byly vybrány náhodně. V Olomouckém kraji bude v rámci tohoto šetření navštíveno 667 domácností, 270 domácností bude letos osloveno poprvé, zbývajících 397 domácností se šetření zúčastní opakovaně.

„Do šetření budou zahrnuty všechny osoby, které mají ve vybraném bytě obvyklé bydliště. Aktivní účast občanů na tomto významném statistickém šetření a jejich ochota spolupracovat s ČSÚ je pro nás nesmírně důležitá a umožní nám získat řadu důležitých informací o sociální situaci domácností v ČR, které nelze zjistit žádným jiným způsobem,“ uvádí Český statistický úřad.

Výzkum bude anonymní

Terénní pracovníci se budou prokazovat průkazem tazatele a příslušným pověřením, které je ve spojení s občanským průkazem nebo průkazem zaměstnance ČSÚ opravňují k provedení šetření. „Ve všech fázích zpracování je zaručena anonymita zjištěných údajů a získaná data jsou důsledně chráněna,“ ujišťuje ČSÚ.

Český statistický úřad jedná v souladu s novým evropským právním rámcem ochrany osobních údajů. Všichni pracovníci ČSÚ jsou navíc podle zákona o státní statistické službě vázáni mlčenlivostí o veškerých šetřených skutečnostech.

Foto Pixabay.com | Zdroj olomouc.eu

Štítky statistika, výzkum, domácnosti, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.