pátek 29. března 2024 Taťána

Dlouhodobě neobydlený dům v Hodolanech přitahoval zloděje jako magnet. Ukradli z něj mramorové hodiny a obrazy

Do dlouhodobě neobývaného rodinného domu v Hodolanech se vloupalo několik zlodějů.

Po prvním vloupání do domu zmizely mramorové hodiny. Ve druhém případě zloděj dům prohledal, ale nic nevzal. Třetí nezvaná návštěva z domu ukradla dva obrazy. Policisté na těchto případech vloupání do domu pracovali důkladně a pečlivě prověřovali získané informace. Zjistili, kdo má vloupání na svědomí a celkově se jednalo o šest osob. Šlo o pět mužů a jednu ženu.

V prvním případě se vloupání dopustili tři muži ve středních letech a pětadvacetiletá žena. Ve druhém případě se do domu dostali dva muži ve věku 27 a 29 let. A do třetice se jednalo o dva muže, přičemž jeden z nich se do domu již vloupal v prvním případě. Dva zloději byli za obdobnou trestnou činnost nedávno odsouzeni a potrestáni. 

„Ve dvou případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, spáchaného formou spolupachatelství. V jednom z případů pak úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež ve stadiu pokusu, spáchaného formou spolupachatelství. Dvěma podezřelým mužům, kteří již byli v minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzeni a potrestáni, tak v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, ostatním podezřelým, v případě prokázání viny a odsouzení, až dva roky za mřížemi. Přesná výše škody se vyčísluje. V dané věci nadále probíhají úkony trestního řízení,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky dům, zloději, loupež, vloupání, krádež, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.