čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Chodníky v Seifertově ulici nahradí zámková dlažba. Oprava bude trvat tři měsíce

Čtyři a půl milionu korun bude stát rekonstrukce chodníků v Seifertově ulici v Přerově. Oprava šesti set metrů dlouhého úseku má začít v pondělí 4. března a trvat bude tři měsíce. Původní chodníky z asfaltu budou nahrazeny zámkovou dlažbou.

„Opravovat se bude ve třech etapách. První část je od ulice U Výstaviště po oblouk Seifertovy ulice, druhý úsek povede od Seifertovy ulice po odbočku do Mikuláškovy ulice – a třetí etapa je od Mikuláškovy ulice,“ nastínil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Termíny oprav jednotlivých úseků nejde podle něj přesně naplánovat, protože chodníky ještě projdou přezkoumáním v podobě šesti sond, které posoudí stav podloží.

Počítáme s tím, že bude provedena vždy ucelená etapa - tedy frézování, odbourání, zemní práce, pokládka obrubníků, podkladní vrstva a nakonec finální dlažba. Až bude celý úsek hotový, přejde se k dalšímu,“ řekl Jiří Raba z přerovského magistrátu. Zdůraznil i to, že v průběhu prací budou muset lidé ze sídliště počítat s tím, že se ke svému domu dostanou třeba jen na provizorních dřevěných podlážkách. S omezením musejí počítat i motoristé, protože kvůli opravám může být zabrána i část parkovacích ploch.

Tisková zpráva

Štítky Seifertova, ulice, chodníky, dlažba, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.