pátek 29. března 2024 Taťána

Radní podávají námitku ve věci Šantovka Tower, kvůli výšce

Statutární město Olomouc podává námitku k ochraně zájmů obce a zájmů občanů obce k zahájenému územnímu řízení Šantovka Tower. Město je účastníkem územního řízení a jako takové je oprávněno námitku k záměru podat.

Podaná námitka se týká výšky stavby. Bod, který schválili na pondělním jednání radní, zní následovně: „Statutární město Olomouc podává námitku k ochraně zájmů obce, neboť v případě přijetí změny č. II Územního plánu Olomouce (ÚPO) v současně navržené podobě by realizací výškové stavby mohlo dojít k ohrožení hodnoty, kterou je primárně historické jádro města. Statutární město Olomouc považuje za důležité, aby o výšce zástavby rozhodlo zastupitelstvo města po zvážení všech souvislostí v rámci rozhodování o vydání změny č. II ÚPO.“ Touto námitkou města se bude následně zabývat stavební úřad. 

Další nástroj, který mohl ovlivnit situace v lokalitě Šantova, tedy právě změna územního plánu, nemůže být zatím využita. V lednu totiž magistrát obdržel sdělení Ministerstva kultury ČR, že se ministerstvo se bude na základě podnětu investora zabývat přehodnocením svého dřívějšího stanoviska k výškové limitaci v území. Prověření všech relevantních skutečností bude dle sdělení z ministerstva dokončeno v dubnu, do té doby tedy nemůže být na jednání Zastupitelstva města Olomouce předložen návrh na vydání příslušné změny územního plánu.

Tisková zpráva | Zdroj olomouc.eu

Štítky Šantovka Tower, výška, námitka, město

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.