pátek 29. března 2024 Taťána

V Přerově budou tazatelé zjišťovat problémy a potřeby seniorů

Senioři, řekněte nám… Anketa pod tímto názvem je určena lidem nad šedesát let z Přerova a místních částí, kteří se chtějí vyjádřit k otázkám domů s pečovatelskou službou a vůbec ke službám pro seniory, které pro ně může zaštítit město. V týdnu od 18. do 22. března se proto mohou v ulicích potkat s tazateli z řad sociálních pracovníků, kteří pro ně mají nachystanou baterii dotazů.

„Jedná se o jeden z největších průzkumů na toto téma v Přerově. Vyplnění dotazníku bude trvat zhruba deset minut a odpovědi budou anonymní, za odměnu pak čeká na respondenty menší pozornost,“ uvedl náměstek přerovského primátora pro sociální věci a školství Petr Kouba, který se stane rovněž jedním z tazatelů. Podle něj je důležité, aby sociální pracovníci magistrátu byli v ulicích a ptali se lidí na jejich názory, písemná anketa bez možnosti vysvětlení si jednotlivých pojmů či údajů by podle něj měla špatnou vypovídací hodnotu.

„Budeme se třeba ptát i na to, zda by senioři přivítali takzvaná SOS tlačítka, takže bude nutné vysvětlit, o jakou službu jde a kolik bude stát. Nebo další otázka směřuje na denní stacionář. I tady je třeba vymezit, o co přesně jde,“ řekl náměstek Kouba. Anketa by pak měla sloužit zástupcům města k tomu, aby měli reálnější představu, jak chtějí současní senioři prožít své stáří, jak chtějí bydlet a co je pro ně důležité, aby svůj podzim života prožili pohodově a důstojně.

„V pondělí 18. března budeme před budovu magistrátu na adrese Smetanova 7, a to od 9 do 12 hodin, v úterý od 10 do 12 hodin na Masarykově náměstí, ve středu 20. března se budeme ptát seniorů od 15 do 18 hodin v nákupním centru Galerie Přerov, ve čtvrtek od 8 do 11 hodin se budeme pohybovat u Kauflandu v Lipnické ulici a v pátek 22. března dopoledne objedeme všechny místní části, tazatelé budou na návsi,“ konstatovala Romana Pospíšilová z přerovského magistrátu.

Tisková zpráva | Foto Pixabay.com | Zdroj prerov.eu

Štítky senioři, výzkum, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.